Gearbox Software har släppt ett flertal speltitlar genom åren, men är troligen mest kända för Borderlands-serien. Den består i dagsläget av tre delar – Borderlands, Borderlands 2 samt Borderlands: The Pre-Sequel, varav det senare dock inte utvecklats av Gearbox. Tidigare under året bekräftade utvecklaren att en regelrätt uppföljare är på väg och att den släpps under 2019.

Läs hela förhandstitten hos FZ

Trots att lanseringen är fyra månader bort har redan flera medier fått se delar av spelet samt fått möjligheten att pröva det. En av dessa är SweClockers syskonsajt FZ, som delar med sig av sina första intryck av spelet. Enligt skribenten är den nya delen i serien Borderlands i sitt esse, med mer fokus på humor och action än tidigare.

En av de stora nyheterna är att spelaren inte endast befinner sig i Pandora under spelets gång, något som även avslöjats tidigare i den trailer som släppts. Det handlar om allt ifrån djungel- till stadsmiljöer, bland annat Promethea som är huvudbasen för företaget Atlas.

Nytt är även karaktärerna som spelaren kan välja mellan, varav två av dessa är Amara och Zane som fokuserar på offensiva respektive defensiva förmågor. Zane kan exempelvis placera ut ett hologram som distraherar fienderna medan Amara kan hoppa upp i luften för sedan slå ned i marken, vilket skadar flera fiender på en gång.

Trots den begränsade speltiden blir det första intrycket positivt. Mycket är sig likt, men det bjuder ändå på nyheter i form av nya miljöer, karaktärer och en ny berättelse.

Borderlands 3 släpps den 13 september till PC, PlayStation 4 och Xbox One. På PC-plattformen blir spelet exklusivt för Epic Games Store fram till april 2020.

Läs mer om Borderlands 3: