Idag öppnades portarna för årets Blizzcon-mässa, platsen där spelstudion visar upp nya projekt som byggs upp bakom deras stängda väggar. Redan innan mässan började ryktes det mycket om den efterlängtade uppföljaren till Diablo-serien, vilken visades upp omgåendes.

Titeln ska enligt spelstudion gå tillbaka till rötterna av Diablo-titlarna med mycket fokus på en mörk, dyster och gotisk värld. Samma värld ska även vara stor och öppen med mycket fokus på allt som lever i Sanctuary där titeln utspelas. Spelare ska även kunna träffa på varandra ute i det vilda och kan samarbeta, byta utrustning eller utmana varandra i specifika zoner.

Spelvärlden delas med andra spelare och delas in i fem olika regioner, som även har dynamiskt väder och dagscykler. Med det finns det även hundratals Dungeons att utforska och lika många legendariska vapen och rustningar som har chans att dyka upp i världen.

Diablo4_4.jpg
Diablo4_2.jpg

För första gången för Diablo-serien kommer spelarna kunna, och behöva, använda en Mount för att ta sig runt i den världen. Dessa kommer även gå att utrusta med sadel och rustningar som påverkar olika egenskaper beroende på vilken del det handlar om.

Bolaget vill självklart inte avslöja allt riktigt än, men delar med sig av några av klasserna som kommer finnas i spelet vid lansering. Bland dessa finns Barbarian och Sorceress som fanns med i grundspelet av Diablo 2, som följs upp av Druid som dök upp i Lord of Destruction-expansionen.

Diablo4_1.jpg
Diablo4_7.jpg

Något som inte togs emot allt för väl var hur förmågorna hanterades i Diablo III som skiljde sig ganska mycket från tidigare titeln. Diablo IV går tillbaka till ett så kallat Talent Tree likt Diablo II, men utökar även med Skills och Rune Words för att ge mer frihet till spelaren att bygga sin egna karaktär.

Sist men inte minst meddelar Blizzard att mer information om Diablo IV kommer att att dyka upp inom kort, och att det redan finns ett speldemo på plats för mässbesökarna men är tydligen väldigt begränsad.

We are not comming out soon, not even Blizzard-soon.

Diablo IV släpps till PC, Xbox One och Playstation 4 men Blizzard nämner inget lanseringsdatum.

Vad tycker du om Diablo IV? Dela med i kommentarerna