Nvidia arrangerar årligen grafiktillställningen Graphics Technology Conference (GTC), där företaget huvudsakligen fokuserar på teknik relaterad till datacenter, artificiell intelligens och självkörande bilar. Årets mässa var ursprungligen inplanerat till den 23 mars, men sköts på framtiden på grund av COVID-19-pandemin. Evenemanget blir också med jämna mellanrum premiär för Nvidias kommande grafikarkitekturer, vilket i år representeras av arkitekturen Ampere.

NvidiaAmpere_tease.jpg

Spekulationer om ett avtäckande av Ampere under 2020 års upplaga av GTC får nu vatten på sin kvarn. I samband med att Nvidia avtäcker datumet för det digitala GTC 2020-evenemanget väljer företaget att inleda pressmeddelandet med formuleringen "Get Amped". Det handlar alltså inte om en konkret bekräftelse utan en i sammanhanget tydlig antydan.

Ampere är namnet på uppföljaren till Nvidias nuvarande grafikarkitektur Turing. Väntade nyheter innefattar utökad kapacitet sett till beräkningsenheter, förbättrad ray tracing-kapacitet i form av RT-enheter och förstärkt maskininlärning genom Tensor-kärnor. Arkitekturen blir också Nvidias första att tillverkas på 7 nanometer. På konsumentsidan väntas Ampere ta plats i Geforce RTX 3000-serien vilket tar upp kampen med AMD:s grafikkort på RDNA 2-arkitekturen.

Den inledande presentationen med företagets VD Jensen Huang sänds live på Nvidias Youtube-kanal den 14 maj klockan 15:00 svensk tid.

Har du väntat med investering i nytt grafikkort i väntan på Ampere och RDNA 2? Dela med dig i kommentarerna!