Processorjätten har varit högaktuell den senaste tiden, primärt till följd av den dystra framtidsprognosen kring övergången till 7 nanometer. Till följd av detta har ett antal investmentbanker skruvat ned värderingarna på bolagets aktie rejält. I det mörka molntäcket skymtas dock viss ljusning, där framtida "Rocket Lake-S" ser ut att nå 5 GHz-gränsen och elfte generationens Core-processorer för bärbara väntar inom snar framtid.

Med de nya processorerna ska bolagets grafikarkitektur Xe göra debut på konsumentsidan, en lösning som kan skalas från energieffektiva integrerade grafikdelar till kraftfulla varianter för dedikerade grafikkort och datacenter. Intel har tidigare talat om bred Xe-lansering till sommaren år 2020 och nu skvallrar ett borttaget Twitter-inlägg om att tidsplanen fortfarande är aktuell.

Intel Xe.png

Inlägget publicerades den 25 juli och togs kort därefter bort av okänd anledning, men Videocardz var snabba att rota fram meddelandet och bevara det i bildform. Texten talar avslöjar att nyheter om Xe-grafik är att vänta om 20 dagar, vilket räknat från publiceringstillfället är den 14 augusti. Att inlägget snabbt raderades indikerar dock på en felaktig tid för publicering, varför ett senare tillfälle är möjligt.

Om den 14 augusti inte bjuder nyheter ligger den 2 september närmast till hands, ett datum som Intel lovat att utannonsera "något stort". Utöver Xe-grafik finns elfte generationens bärbara Core-processorer, kodnamn "Tiger Lake", som den hetaste kandidaten för evenemanget. Nyligen skymtades också processorserien Core 10000KA som ytterligare ett alternativ. Framtiden får utvisa vad bolaget har på agendan den 14 augusti respektive 2 september.

Ser du fram emot Intels avtäckande? Vad tror du att bolaget plockar fram ur gömmorna? Berätta i kommentarstråden!