I takt med att telefonmarknaden fasar ut den anrika 3,5 mm-anslutningen för ljud ökas utbudet av trådlösa lurar och idag finns en uppsjö av modeller för olika användningsområden och preferenser. Kategorin true wireless är kanske den som är mest populär, och innebär två separata in-ear-snäckor som utanför användning huserar och laddas i ett etui.

EarbudsPro-1.jpg
EarbudsPro-2.jpg

Med nya generationer har hörlurarna krympts för att samtidigt få utökad funktionalitet. Under Galaxy Unpacked visar Samsung prov på detta med nytillskottet Galaxy Buds Pro, som utmärker sig genom både passiv och aktiv brusreducering. Den störande omgivningen kan dämpas i flera nivåer och automatiskt anpassa intensiteten beroende på ljudmiljön.

Det lilla formatet innebär att dimensioner för högtalarelementen byts från tum till millimeter, där 11 mm bas- respektive 6,5 mm-diskantdel används hos Galaxy Buds Pro. Därtill finns tre mikrofoner, för brusreducering och exempelvis telefonsamtal, där en dedikerad inre mikron registrerar om användaren pratar. Om så avaktiveras den aktiva brusreduceringen för att släppa in ljud från omvärlden – ett läckage som kan göras permanent med inställningar i fyra steg.

EarbudsPro-4.jpg
EarbudsPro-5.jpg
EarbudsPro-3.jpg

För den som använder hörlurarna i träningssammanhang eller råkar överraskas av regnet, lovar Samsung kapslingsklassen IPX7, som ska stå pall för vatten i 1,5 timmar. En annan central specifikation är hörlurarnas batteritid och här listas två olika nivåer: maximal tid på en laddning är 8 timmar, medan aktiv brusreducering skalar ned det till 4 timmar.

Det tillhörande etuiet laddar lurarna och totalt möjliggörs en batteritid på 18 timmar med brusreducering eller 28 timmar utan, där en laddning på 5 minuter ger 60 minuters användning. Etuiet i sig stödjer trådlös laddning enligt Qi-standarden och kan således fyllas på genom funktionen för omvänd trådlös laddning hos Samsungs färska Galaxy-telefoner. Värt att understryka är att Galaxy Pro Buds ansluts över Bluetooth och således fungerar med valfri modern telefon.

Varje snäcka har tryckkänslig yta för styrning, medan en Samsung-specifik funktion är "Smartthings Find", som visar den plats där hörlurarna senast var anslutna. Telefonen kan också ringa upp Galaxy Buds Pro när de är i närheten, för att underlätta för den slarvige att hitta dem – en funktion i samklang med de nya taggarna. Avslutningsvis kan tilläggas att lurarna kommer i färgerna svart, silver och violett.

Tillgänglighet i butik gäller från den 29 januari 2021 till priset 2 490 kronor.

Använder du brusreducerande hörlurar, trådlösa in-ear, eller kanske en kombination av båda? Vad tycker du om modellen du använder? Berätta i tråden!

Sponsras av Samsung

samsunglogo.png

Bevakningen av Samsung Unpacked 2021 sker i samarbete med Samsung. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.


Vill du bli en av de första med nya Samsung Galaxy S21?
Förköp nu och ta del av ett unikt erbjudande!

Till kampanjen