Den 17 september 2020 lanserade Nvidia sin nya Geforce RTX 3000-serie, som med nya arkitekturen Ampere och tillverkningsteknik från Samsung levererade ett rejält lyft i prestanda jämfört mot tidigare. Glädjeropen förbyttes snabbt av irritation när det första grafikkortet Geforce RTX 3080 inte gick att få tag på. Modellen satte också ton för grafikkortshösten 2020.

Empty-Shelves2.jpg

Snabbspola till idag och många har ännu inte fått sitt Geforce RTX 3080 – inte ens av de som hängde på låset. Trots att det gått ett halvår kan många av dessa i alla fall trösta sig med att de beställde grafikkortet till sitt introduktionspris, som många återförsäljare lovat att hedra. Det vill säga den dag då det väl är dags att leverera GTX 3080 hem till dig.

Tillhör du en av de många som beställde i anslutning till lanseringen och ännu inte har fått ditt Geforce RTX 3080? I sådana fall, vilken modell och från vilken återförsäljare? Har de valt att hedra priset och hur har hanteringen skötts vad gäller köplats och kommunikation? Eller är du en av de lyckligt lottade som haft ett Geforce RTX 3080 under en längre tid?

Dela med dig av din historia det gångna halvåret! Är du nöjd, frustrerad eller rentav tappat hoppet efter rapporter om att bristen kan hålla i sig till år 2022?