Under januari månad avslöjade Razer planer för en "smart mask" under kodnamnet Hazel. Konceptdesignen visade ett genomskinligt andningsskydd som underlättar kommunikation genom att låta bärarens ansiktsuttryck och läpprörelser synas – självklart förstärkta av bolagets Chroma-belysning.

Då fanns inga konkreta planer eller beslut kring lansering, men nu berättar Razers VD Min-Liang Tan i en intervju med Yahoo att det lysande konceptet blir verklighet. Enligt Tan är Razer "fullt investerade i realisera masken" och ska inleda produktion av Hazel.

hazel.webp

Utöver genomskinlig design har ansiktsskyddet uppladdningsbara sidoventiler som även utrustats med röstförstärkare i form av mikrofoner och högtalare för att bäraren ska höras tydligare. RGB-belysningen ska utöver att agera dekoration även lysa upp runt munnen i mörka omgivningar. För att sluta tätt och sitta bekvämt trots all elektronik är kanterna runt näsa och haka gjorda i silikon.

I konceptdesignen specificerades ett andningsskydd av M95-standard för filtrering av upp till 95 procent av luftburna partiklar i både in- och utandningsluft. Det framgår inte om den standarden uppnås av färdiga produkten, men för att få nyttja den amerikanska N95-märkningen måste Razer få produkten testad av amerikanska myndigheter.

För närvarande finns ingen prisuppgift eller ett datum för när konsumenter kan lägga vantarna på nästa RGB-pryl, men Razer är fast beslutna att göra Hazel verklighet.

Läs mer om RGB: