Game Stack Live pågår mellan 20 och 21 april och är en årlig konferens för spelutvecklare med fokus på utveckling för Windows och Xbox. Bland årets sessioner kan man hitta grafik, flerspelarlägen, spelutgivning och systemverktyg.

Windows Central rapporterar att Microsoft redan nu börjat prata om nästa generations mjukvaruutvecklingskit (SDK) för DirectX 12 med smeknamnet "Agility". Som namnet antyder står smidighet på schemat för uppdateringen, som ska underlätta för utvecklare att implementera moderna och framtida teknologier i sina spel och spelmotorer.

Bland annat omnämns Shader Model 6.6, vilket Microsoft redan beskrev på sin blogg under november förra året. Utvecklingskitet är redan i användning i en förhandsversion av utvecklare på Epic Games och Microsofts egna studior Turn 10 och 343 Industries. Bolaget summerar listan på nyheter på följande vis:

expanded atomic operations, dynamic resource binding, derivatives and samples in compute shaders, packed 8-bit computations, and wave size

Även om du inte är övertygad av expanderade atomiska operationer kommer konferensen att innehålla annat matnyttigt för spelutvecklare. Exempelvis kommer Microsoft att prata om Directstorage, bolagets lösning för att eliminera flaskhalsarna i kommunikation mellan systemminne och grafikkretsar. Även Nvidia och AMD kommer att delta under konferensen för att prata om ray tracing. HDR i Windows-miljö sägs också få några välbehövliga förbättringar vad det gäller kompatibilitet och kalibrering.

Är dina resurser dynamiskt bundna och hur hårt packar du dina beräkningar?