Då årets stora elektronikmässa Computex 2021 uteblir i fysisk upplaga ännu ett år sker allt digital. Blott timmar efter att AMD håller hov är det Nvidias tur att inta den digitala scenen. För den som ser fram emot nytt på konsumentsidan är talaren Geforce-chefen Jeff Fisher, som senast under CES 2021 drog skynket av mellanklasskortet Geforce RTX 3060.

I en teaser på Twitter visar Nvidia upp tre bilder från Doom Eternal, Escape from Tarkov och Tom Clancy's Rainbow Six Siege, vilka således kan antas får stöd för Geforce-specifika tekniker såsom DLSS. Nvidia ger även en skymt av en bärbar dator, något som kommer kort efter lanseringen av Geforce RTX 3050 och RTX 3050 Ti för bärbara. Om det blir något nytt på grafikfronten eller om de helt enkelt vill visa sina framgångar hos partnertillverkare är ännu inte känt.

En nyhet som mer eller mindre är garanterad är Geforce RTX 3080 Ti. Modellen tar ett rejält kliv upp från RTX 3080 sett till specifikationer och på ryktesväg placerar sig närmare RTX 3090. Den största nämnvärda skillnaden ser ut att bli mängden GDDR6X-minne, som tar klivet ned från 24 GB för RTX 3090 till 12 GB för RTX 3080 Ti.

► Läs alla artiklar från #computex-2021

En andra nyhet som möjligen kan komma att presenteras är Geforce RTX 3070 Ti. Det här grafikkortet tros ta ett smärre kliv upp från RTX 3070 räknat i antalet CUDA-kärnor. Den största skillnaden väntas istället bli att grafikminnet tar ett kliv upp från 8 GB GDDR6 till 8 GB GDDR6X, vilket borgar för en rejäl ökning i minnesbandbredd.

Nya grafikkort, finesser i spel eller bärbara datorer. Vad ser du mest fram emot från Nvidia?