Det svenskgrundade företaget Fragbite har sedan lanseringen 2002 fokuserat på att täcka ämnet e-sport. I början av året gick den spelinriktade webbsidan ut med att de förvärvat spelutvecklaren Lucky Kat, som inriktat sig på mobilspel med pixelgrafik och popkultur.

Det är dags för ännu en satsning i spelsfären, där Fragbite meddelar att de ingår ett samarbete med spelplattformen och NFT-företaget The Sandbox. Med detta ämnar Fragbite att skapa ett eget litet metaverse, där den nyligen införskaffade spelstudion Lucky Kat, får möjligheten att stå för skapandet av den virtuella världen.

Temat för Fragbites metaverse är en nöjespark, där namnet blir Luckyland. Här ska användarna få möjlighet att socialisera, spela spel och slutligen köpa, byta och äga tillgångar. Tillgångarna i den digitala nöjesparken blir The Sandbox redan etablerade NFT- och blockchain-system. Ett exempel på hur det ska användas är genom helt spelarägda avatarer. Även andra aktiviteter som konserter och virtuella shower ska enligt Fragbite infinna sig i Luckyland.

Exakt vad för aktiviteter och prylar som användare ska kunna äga framgår i dagsläget inte. Däremot framhäver de särskilt att andra stora namn likt Warner Bros, Deadmau5 och Snoop Dogg redan etablerat sina varumärken ihop med The Sandbox. De trycker även på hur spelare och innehållsskapare ges möjligheten att skapa och byta innehåll för att tjäna pengar. Vid ett senare tillfälle planerar de även öppna för försäljning av land och mark (eng. core property) i den virtuella nöjesparken.

Är du intresserad av köpa en bit digital mark i Luckyland?