För den som inte har rent mjöl i påsen finns en uppsjö av oärliga sätt att spara eller tjäna pengar. Med hårdvaruvärldens mest kraftfulla komponenter följer stora prislappar, varför smugglare gång efter annan prövar lyckan med att smussla komponenter över landsgränser för att undvika tull. Nyligen misslyckades ett kreativt försök med ett 80-tal SSD-enheter nedtryckta i styret på en elsparkcykel, och nu får de kinesiska gränsbevakarna fatt på en smugglare som satsar på mer kroppsnära metoder.

Det är kinesiska Kuai Technology som rapporterar om händelsen, där en man försökt ta sig in i Kina utan att deklarera några medhavda varor. Långa och lustigt utbuktande kläder fick dock tullpersonalen att fatta misstankar, något som visade sig vara en fullträff. Med hjälp av dubbelhäftande tejp och emballage var mannens midja, lår och mage nämligen utrustade med 239 stycken Intel Core-processorer.

smuggelgods 2.jpeg

Bildkälla: Kuai Technology

Bildmaterial från tillslaget visar att åtminstone ett gäng av detta ansenliga antal är den sexkärniga mellanklassaren Core i5-13400F, hemmahörande i Intels senaste processorfamilj. Det svenska priset ligger på cirka 2 700 kronor. om hela det extra hullet utgörs av denna modell, väger smuggelgodset in på ett marknadsvärde på saftiga 645 000 kronor. Huruvida smugglaren planerade att göra avdrag för eventuella tejp- och svettskador är dock oklart.

Det är inte första gången kinesiska tullen ertappar människor med processorer under västen. För ett par år sedan tvingades exempelvis ett par vader med 256 processorer med samlat värde runt miljonen att spatsera till fängelset utan att passera "Gå". Den senaste fångsten visar dock att fula fiskar fortsatt försöker kringgå lagen. I skrivande stund är det inte klart vad straffet blir.

Hur många grafikkort tror du får plats på en ryggtavla?