Microsoft släppte nyligen betaversioner av Windows 11 bygge 26058 till användare i Insider-programmets Dev- och Canary-kanaler. Microsoft hade först en kortare lista över nyheter i uppdateringen, men 20 februari uppdaterade företaget listan och lade till en sak till: Bättre integrering av AI-assistenten Copilot i systemet.

Copilot får med den nya uppdatering stöd för att ändra många fler inställningar än tidigare. Bland annat kan användare fråga efter tillgängliga trådlösa nätverk, få laddstatus på batteriet i bärbara, rensa lagringen, tömma papperskorgen och aktivera strömsparläge.

Användare med olika funktionsnedsättningar kan också utnyttja Copilot för att aktivera diverse hjälpmedel, som uppläsning, röststyrning, förstoringsglas och större systemtext. De som använder Microsofts Power-plattform kan också börja utnyttja en ny Copilot-plugin för Power Automate. Pluginen gör det möjligt att till exempel be Copilot ändra namn på alla filer i en mapp eller dela upp en pdf-fil.

De här nyheterna är möjliga tack vare en ny motor för Copilot. Alla tidigare inkluderade systemfunktioner har också uppdaterats till att använda den nya motorn.