Inledning

Utbudet av slutna vätskekylningssystem har knappast blivit mindre genom åren som har gått. I dagsläget finns det en uppsjö av olika tillverkare med mer eller mindre proprietära lösningar för fläktstyrning och belysning.

AIO-test-2023-6.jpg

Efter en uppsjö av tester kvarstår Phanteks Glacier One 360 D30 som redaktionens favorit med en lyckad kombination av stilren design, bra kylprestanda och tyst drift. Läs hela testet för en närmare genomgång av kombattanterna och hur de står sig mot varandra.

TL;DR – en snabb sammanfattning av Phanteks Glacier One 360 D30

Enda sedan Phanteks D30-fläktar äntrade marknaden har vi i testlabbet varit väldigt förtjusta i den eleganta lösningen för styrning av fläkthastighet och belysning. Kombinerat med relativt tyst drift i de flesta fallen och smakfull belysning är de kortfattat mycket bra.

På en AIO-kylare lämpar de sig mycket väl och bidrar med sin proprietära kabellösning för seriekoppling till potentiellt väldigt ren kabeldragning. Nackdelen är givetvis att de behöver kopplas med den medföljande adaptern om användaren inte har en styrhubb från Phanteks för belysning. Vidare medför den något tjockare ramen att montering kan blir svårt i väldigt utrymmesbegränsade byggen.

AIO-test-2023-26.jpg

Fördelar

Phanteks Glacier One 360 D30 erbjuder mycket bra kylprestanda och utmärkt byggkvalitet för ett rimligt pris.

 • Mycket bra kylprestanda

 • Rimligt pris

 • Utmärkt byggkvalitet

Nackdelar

 • Proprietär kabellösning för fläktarna

 • Inte den tystaste vid låg RPM

Pris vid publicering: 2 090 kronor

Hoppa till den fullständiga sammanfattningen

TL;DR – en snabb sammanfattning av MSI MAG Coreliquid E360

MSI:s nykomling i det övre instegssegmentet är en kompetent kylare som flyttar mycket värme från vår processor i prestandatesterna. Där den faller efter något är effektivitet vid normaliserad ljudvolym men den är trots detta inte dålig på just detta.

Kvalitativa beslag ökar kvalitetskänslan men den får avdrag för det kabeltrassel som kan uppstå vid montering som föranleds av den stora mängd kablar som krävs.

AIO-test-2023-22.jpg

Fördelar

MSI MAG Coreliquid E360 erbjuder bra kylprestanda för ett rimligt pris.

 • Bra kylprestanda

 • Bra pris

Nackdelar

 • Fläktarna är inte de tystaste

 • Många kablar för belysning och fläktar

Pris vid publicering: 1 749 kronor

Hoppa till den fullständiga sammanfattningen

TL;DR – en snabb sammanfattning av ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB

Asus ROG Strix LC II är en kylare som gör just jobbet med att kyla väldigt bra. De tre fläktarna som medföljer flyttar väldigt mycket luft men de gör de på bekostnad av ljudvolymen som vid högre varvtal blir påtaglig.

Frekvensen på ljudet är även det något högre än vad som är trevligt, och detta leder till att den är märkbar när det är i bruk. Om du ämnar ställa en manuell fläktkurva och mest utsätta kylaren för arbetslaster under 150-200 W är den dock effektiv även vid lägre ljudvolym.

Avdrag görs för den relativt primitiva lösningen för fläktstyrning och belysning med flera kablar. Därtill lider den av en prissättning som i skrivande stund är alldeles för hög i förhållande till konkurrenterna.

AIO-test-2023-24.jpg

Fördelar

Asus ROG Strix LC II 360 ARGB är en mycket kompetent kylare med fläktar som flyttar mycket luft och låter mycket. Kombinerat med en hög prislapp blir den i dagsläget svår att rekommendera.

 • Utmärkt kylprestanda

Nackdelar

 • Fläktarna är högljudda vid hög RPM

 • Högt pris

 • Många kablar för belysning och fläktar

Pris vid publicering: 2 990 kronor

Hoppa till den fullständiga sammanfattningen

TL;DR – en snabb sammanfattning av Corsair iCUE LINK H150i RGB

Corsair iCUE Link H150i bygger vidare på företagets populära serie med AIO-kylare som har funnits på marknaden i över ett decennium. Här gör de dock ett enormt avsteg och kliver helhjärtat över i företagets storsatsning på en helhetslösning för fläktar och belysning.

Fördelarna med detta är att alltsammans styrs över en ensam kabel via företagets mjukvara och direkt ur kartong är den inställd på att reglera fläkthastighet baserat på vätsketemperaturen. Nackdelarna är dels att du blir än mer inlåst med Corsairs system än tidigare generationer och att priset är riktigt högt.

AIO-test-2023-28.jpg

Fördelar

Corsair iCue Link H150i RGB är en mycket bra kylare med en elegant lösning för styrning av ljus och fläktar som hämmas av ett mycket högt pris där du som användare låser dig till Corsairs ekosystem.

 • Mycket bra kylprestanda

 • Corsair iCUE

Nackdelar

 • Corsair iCUE

 • Väldigt högt pris

Pris vid publicering: 3 390 kronor

Hoppa till den fullständiga sammanfattningen