Prestanda: Crysis (demo)

Crysis är ett spel som många väntat på och det kräver en hel del av hårdvaran.

Vi börjar lite försiktigt med låga inställningar och det är mer eller mindre bara HD 2900 XT som märkbart hamnar efter de övriga.

Med högre upplösning är det 8800 GTX och 8800 GT som presterar bäst.

Används mer krävande inställningar ser vi skillnad redan vid 1024x768 att grafikminne verkar ha en underordnad betydelse här. 8800 GTX och 8800 GT är före 8800 GTS-modellerna och sist hittar vi HD 2900XT.

Vi hade förväntat oss att grafikminne skulle kunna ha betydelse med dessa inställningar, men höga frekvenser gör att 8800 GT presterar bättre än 8800 GTX. Crysis verkar ställa höga krav på grafikkortens förmåga. Många texturenheter, shaderprocessorer och transistorer verkade avgöra i detta spel.

En sajt har upptäckt att Nvidias grafikkort inte visar grafiken helt korrekt med den använda drivrutinen. Genom att ändra namn på crysis.exe filen sjunker prestandan för alla Nvidias-kort. Vi har än så länge testat en del av detta och resultaten i diagrammen ligger borde sänkas med omkring 7%. Inget av detta påverkar den inbördes ordningen mellan de olika grafikkorten, däremot blir avståndet till HD 2900XT lite mindre.