Linksys - Spela upp video och TV

Linksys DMA2100 är inte en mediaspelare som man ska köpa om man vill ha ett brett formatstöd. Vi såg till att vår Windows Vista Media Center var konfigurerad så att den kunde spela upp alla typer av mediafiler, inklusive MKV- och ISO-filer så att den i alla fall inte skulle vara den svaga länken. Trots detta var det inte mycket utanför de förväntade formaten som spelades upp.

Alla Windows Media Video-filer spelades självklart upp perfekt. Förvånande nog fick vi även igång alla de olika XviD-filerna vi testade. Däremot fungerade inte DivX, MKV (vi fick endast ljud och ingen bild), MOV, ISO, m2ts eller någon annan fil/format.

TV

En av de mest intressanta funktionerna hos DMA2100 är att styra TV-kortet i en Media Center-dator. Naturligtvis kan bara en extender åt gången styra TV-kortet men med flera kort kan du låta fler personer i familjen titta på TV via varsin DMA2100.

Vi testade ett par kvällar att titta på TV via en FireDTV som var kopplad till vår Media Center-dator och vi upplevde ingen lagg alls på TV-bilden. Du kommer åt alla funktioner som finns i ”riktiga” Media Center och du kan naturligtvis pausa och spola fram och tillbaka i en Live-sänding.

Allt som spelas in finns upplagt i ett speciellt bibliotek och du kan sortera materialet på många sätt.

Bildkvalité
De enda klippen av HD-kvalité som vi kunde titta på, de olika WMV-HD-klippen, såg mycket bra ut med fina färger och skarp bild. TV-bilder och inspelat material från TV såg naturligtvis inte riktigt lika bra ut men såg lika bra ut via DMA-2100 som det gjorde när det direkt spelades upp på Media Center-datorn.