Montering

Laine_SilentBase_D3.jpg

Testsystem

Komponent

Modell

Processor

Intel Xeon E5-2670

Processorkylare

Thermalright MUX-120 Black (custom)

Moderkort

Gigabyte GA-X79-UP4

Minne

8 GB Corsair Dominator Platinum

Grafikkort

AMD HD5770 (custom)

Lagring

1 st. Corsair Neutron GTX 240 GB

Nätaggregat

Corsair RM750X

Jag stöter inte på några problem med begränsad åtkomst vid montering av testsystemet, i princip alla paneler utöver skiljeväggen till nätdelskammaren är borttagbara.

Laine_SilentBase_I1.jpg

Då recensionen av Dark Base 700 skapade frågeställningar kring stöd för fläktar i fronten passade jag på att testa med tre stycken 140 mm-fläktar i fronten av Silent Base 601, något som går utan problem.

Laine_SilentBase_I2.jpg
Laine_SilentBase_I3.jpg

Monteringen av komponenter var väldigt händelselös, min standardkonfiguration i ATX-formfaktorn fick plats utan några konstigheter med gott om utrymme i alla riktningar.

Tack vare två vertikala PCI-anslutningar framför de sju traditionellt placerade finns det möjlighet att montera ett grafikkort vertikalt. Som tidigare nämnt erbjuder inte Be Quiet någon form av hållare eller riser-kabel för att faktiskt ansluta kortet till systemet i den orienteringen.

Laine_SilentBase_I4.jpg

På baksidan av moderkortsplåten finns en svängdörr med två lättåtkomliga 2,5-tumsplatser. Ovanför moderkortsplåten finns en luftspalt med gott om utrymme för att dra kablar, utöver kabelgenomföringarna i själva plåten.

Laine_SilentBase_I5.jpg

Även i underkant av plåten finns utrymme för att dra kablar till chassits frontpanel. När det kommer till nätdelen finns det drygt 280 mm utrymme med hårddiskburen på plats, och hela 480 mm utrymme utan bur.

Både bur och hållare är monterat på plats med skruv, och hela monteringsställningen går att avlägsna vid behov.

Laine_SilentBase_I6.jpg
Laine_SilentBase_I7.jpg

Tack vare gott om kabelgenomföringar och hakar att fästa medföljande kardborreband i, tillsammans med viss vana för chassit sedan tidigare versioner, sker kabeldragningen relativt smärtfritt.

Ett önskemål för framtiden är fler hakar för dragning av strömförsörjning till processor och kablage till 2,5-tumsdiskar på baksidan av moderkortsplåten, där det i dagsläget känns som att det antingen saknas helt eller är felvridet.

Begränsningar

Maximal grafikkortslängd uppgår till 287 mm med de tre undre hårddiskburarna installerade i framkant, och 449 mm utan. Detta gäller för samtliga expansionsplatser, även vertikala. Processorkylare är begränsad till maximalt 185 mm i höjd.

När det gäller nätdelen finns det drygt 280 mm utrymme med den undre hårddiskburen på plats, och 480 mm utrymme med buren borttagen.