I början av september inledde SweClockers arbetet med en alldeles unik rekrytering. Många tillverkare ställer upp med support i forumet, men Samsung vill ta det hela till nästa nivå och anlita en riktig eldsjäl och mobilexpert, med uppdraget att vara företagets representant och medlemmarnas direktlänk till mobiljätten.

Nu kan vi äntligen avslöja att det blir en tvättäkta SweClockers-veteran som kommer att anta rollen som Samsungs representant i forumet. Hans L. "OliT" Olofsson har varit med ända sedan sajtens barndom och navigerar forumet som sin egen bakgrund, och får nu det stora ansvaret att utveckla Samsungs närvaro och tillvarata medlemmarnas intressen. Han skriver från det officiella användarkontot @Samsung och börjar redan idag.

Hej Hans, även känd som @OliT i forumet. Vem är du?

– Jag är en grillkolstillverkande journalist på 34 år som bor mitt ute i norra Norrbotten, precis på gränsen mellan Kiruna och Pajala. Jag började läsa på SweClockers i början av 2000-talet och registrerade mig kort därefter. Skrev flera recensioner av hårdvara och det är nog tack vare det jag senare tog mig in på journalistik. Det är ett jobb som tagit upp större delen av mitt vuxna liv, med jobb på lokaltidning, Expressen, Göteborgs-Posten och Sveriges radio.

Grillkol och nu forumrepresentant. Hur gick det till?

– Efter sisådär 10 år började jag känna att 8 till 17-jobbet inte gav mig så mycket längre och samtidigt föddes en idé om att göra grillkol på släktgården i Tornedalen. Och ja, nu sitter jag här som kolare på Kolektivet och bråkar med effekterna av Covid. Men, som tur är går det ju att kombinera med andra uppdrag, och när det här jobbet kom ut på sajten tvekade jag inte att söka. Att få lön för att skriva i forumet och diskutera nya teknikprylar är ju svårt att slå.

Vad har du själv för erfarenheter på mobilfronten?

– Jag har alltid varit intresserad av mobiltelefoner, och från min första Nokia 2110i (som jag ärvde av min bror runt 1997) har jag hunnit med att testa mycket. Den lokala telefonfirman i Kiruna hade mig som flitig besökare och jag lyckades tjata till mig att få låna många mobiler som de tagit som inbyte. Häftigast var nog Nokia 7110, med luckan som snärtade upp med en knapp på baksidan. Sedan dess har jag hunnit beta av mängder av telefoner från Samsung, Apple, Huawei, Sony, Oneplus med flera.

... och nu blir det Samsung i stora lass. Vad kommer du att göra i forumet?

– Jag kommer att synas som användaren @Samsung och fokusera på mobiltelefoner, plattor och wearables, det vill säga delta i diskussionerna och se till att svara på frågor som dyker upp från medlemmarna. Alternativt ta det vidare och leta rätt på svaret. Jag har direktkontakt med nyckelpersoner på Samsung och kommer löpande kunna lyfta frågor även internt på företaget. För Samsungs del är det här ett nytt sätt att jobba, där målet även är att förstå vad medlemmarna är intresserade av, snabbt få koll på trender och aktuella diskussionsämnen.

Låter som en riktigt kul utmaning. Lycka till med allt!

– Tack så mycket, och jag vill samtidigt passa på att tipsa om att alla kan skriva @Samsung i forumet för att notifiera mig om det finns en fråga om Samsungs telefoner, plattor eller wearables. Jag kommer säkert att nosa upp mycket ändå, men på det sättet hamnar det i blickfånget direkt. I övrigt hoppas jag på massvis av trevliga diskussioner och intressanta frågeställningar!

Fotnot: Hans L. Olofsson skriver från användarnamnet @Samsung och besvarar frågor om företagets telefoner, plattor och wearables. Han kommer dock inte att kunna svara på frågor om övriga produktkategorier såsom tv, datorkomponenter, vitvaror med mera eftersom dessa hör till andra Samsung-avdelningar.

Sponsras av Samsung

samsung-logo.png

Denna artikel produceras i samarbete med Samsung. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.