Många ställer upp med support i SweClockers forum, men vissa satsar mer än andra. Nu vill Samsung ta det hela till nästa nivå och tillsammans med Geeks rekrytera en riktig eldsjäl och mobilexpert, med uppdraget att vara företagets representant och medlemmarnas direktlänk till världens största tillverkare av mobiltelefoner. Hur ballt låter inte det?

SweC-Gubben-Framsida2.png

Uppdrag och rollbeskrivning

  • Vara medlemmarnas direktlänk till Samsung och representera företaget i forumet

  • Bidra med support och teknisk expertis inom mobiltelefoner, plattor och wearables

  • Utveckla rollen och Samsungs engagemang i forumet

  • Vara Samsungs "öra mot forumet" genom att snappa upp trender och aktuella händelser

  • Löpande delta i diskussioner, skapa närvaro i forumet och forma goda relationer till medlemmarna

För att trivas med uppdraget behöver du vara en tvättäkta SweClockare, som vant navigerar forumet och vet hur man på bästa sätt är med och bidrar i diskussionerna. Självklart ska du samtidigt vara en mobilentusiast av rang med djupt intresse för Samsungs telefoner, plattor och "wearables".

Som person behöver du vara social, driftig och duktig på att kommunicera i text. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kundtjänst eller i butik. Dessutom är det mycket meriterande om du sedan länge är aktiv medlem på SweClockers med en gedigen historik i forumet.

Tjänsten är på deltid (50%) med fast lön, möjlighet till distansarbete och startdatum enligt överenskommelse, dock senast den 19 oktober. Uppdraget pågår till den 31 januari 2021 och det finns därefter även möjlighet till förlängning.

Låter detta som klippt och skuret för dig? Skicka ditt personliga brev och CV till samsung@geeks.se. Sista ansökningsdag är den 20 september. Lycka till!