Under våren 2017 storsatsade Nintendo på att föra samman bolagets stationära och bärbara enheter till en och samma konsol. Resultatet blev Nintendo Switch, vilken trots blygsam hårdvara i form av Nvidias systemkrets Tegra X1, ändå har fått portar av spel så som Doom och Wolfenstein II: The New Colossus.

wolfenstein_main.png

Säljframgångarna väntade inte på sig, utan bolaget sålde 15 miljoner enheter på ett år. Därefter talade företaget om ett mål på 20 miljoner enheter för nuvarande räkenskapsår, men investerare är osäkra på möjligheterna att nå målet efter att försäljningen mattats av, vilket har fått bolagets aktiekurs att falla under året. I ett försök att hålla ångan uppe sägs Nintendo arbeta på en uppdaterad Switch.

Det är källor till Wall Street Journal (betalvägg), via Techspot som ligger till grund för uppgifterna. Personerna sägs ha insyn i leverantörskedjan och Nintendos direkta planer, och enligt dessa funderar bolaget just nu på vilka komponenter som ger en påtaglig uppgradering utan att priset springer iväg.

Skärmen nämns som en trolig kandidat, där högre ljusstyrka och en tunnare skärmpanel kan stå på menyn. Huruvida upplösningen på 1280 × 720 pixlar får sig en uppgradering nämns inte. Nämnvärt är att företaget tidigare uppdaterat bärbara konsoler under deras livscykel. Lanseringsfönstret ska vara någon gång under 2019 års andra halva.