Under Bethesdas E3-konferens avverkades allt från nytt innehåll till Fallout 76 till moderna tolkningar av Id Softwares Commander Keen-serie för mobiltelefoner. En av de mest emotsedda titlarna från utgivaren var dock tveklöst Doom Eternal, uppföljaren till 2016 års framgångsrika nytolkning av serien.

DoomEternal5.jpg
DoomEternal8.jpg
DoomEternal4.jpg
DoomEternal3.jpg
DoomEternal1.jpg
DoomEternal9.jpg
DoomEternal10.jpg

Demonstrationen av spelet delades upp i flera delar, där en fokuserade på handlingen i Doom Eternal. Istället för att seriens protagonist Doom Slayer ska bege sig till helvetet för att bekämpa demoner har de sistnämnda här tagit sig till jorden, men delar av handlingen ska också utspela sig i himlen. Jämfört med 2016 års Doom har spelmekaniken blivit mer dynamisk i Doom Eternal, och färgschemat något mer färgsprakande.

Den mer dynamiska spelmekaniken bygger dels på ett nytt tillbehör där en krokförsedd kedja skjuts iväg från spelarens arm. Den kan användas till att snabbt förflytta sig över avstånd, men också att dra sig till fienden för att snabbt avverka denne och gå vidare till nästa. Spelaren kommer också kunna klättra på ytor och på andra sätt interagera med omgivningen i större utsträckning än tidigare.

Utöver handlingen avtäcktes även ett nytt läge i spelets multiplayer-del som får det passande namnet Battlemode. Här får två spelare ta kontroller över demoner, och förmågan att frammana nya demoner, vilka ställs mot en spelare som tar rollen som en fullutrustad Doom Slayer. Läget ser ut att vara uppdelat i omgångar, där spelaren i rollen som Doom Slayer eller spelarna som kontrollerar demonerna kan vinna omgångarnas poäng.

Doom Eternal och det nya multiplayer-läget ska visas upp i djupare detalj under sommarens Quakecon-mässa, som i år tillfälligt byter namn till Doomcon då spelserien fyller 25 år i år. Quakecon/Doomcon går av stapeln 25 juli och pågår fram till 28 juli. Doom Eternal släpps 22 november till PC, Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

► Läs allt om E3 via taggen #e3-2019

Vad tycker du om den mer färgsprakande visuella stilen i Doom Eternal, och tror du att Battlemode blir ett roligt tillägg? Tyck till i kommentarerna!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!