Intresset för ultrakompakta datorchassin fortsätter att växa, vilket medför att allt fler sådana dyker upp på marknaden. En modell som är särskilt populär bland SweClockers medlemmar är svenska Louqes gräsrotsfinansierade skapelse Ghost S1. Denna har fångat mångas intresse tack vare en smart uppbyggnad, påkostade materialval och inte minst ett avskalat yttre.

Likt många andra kompakta chassin dras Ghost S1 med en del restriktioner kring vilka delar som kan monteras in. Bland dessa syns en maximal höjd på 66 mm för processorkylare, vilket gör urvalet ganska snävt. Vid chassits introduktion var Noctuas NH-L12 ett populärt val, men kort därefter utgick modellen och ersattes av den uppgraderade NH-L12S som inte längre rymdes i chassit.

I ett Twitter-inlägg avslöjar nu Louqe att de tillsammans med Noctua har tagit fram en ny version av processorkylaren NH-L12. Vid närmare granskning av bilden på kartongen syns suffixet "Ghost S1 Edition", vilket talar för att det är en speciellt framtagen utgåva för företagets chassi. Exakt vad som skiljer sig från den föregående upplagan av kylaren framgår dock ej i dagläget.

I ett uttalande till SweClockers bekräftar Noctuas PR-ansvarige Jakob Dellinger att den nya versionen av NH-L12 har skräddarsytts för att användas ihop med Louqe Ghost S1 och att den väntas finnas tillgänglig i butik någon gång under juni månad.

Har du sörjt Noctuas NH-L12 nedläggning och inväntat en likvärdig ersättare? Dela med dig i kommentarerna!