Intels processorutbud i embedded-segmentet bygger i dagsläget på familjen Gemini Lake, som bland annat huserar produkterna Celeron N4000 och Pentium Silver J5005. Samtliga produkter i serien lanserades under slutet av år 2017 och bjuder på ett TDP-värde om maximalt 10 W samt integrerad grafik av varianten UHD Graphics 600.

Twitter-profilen @_rogame har nu grävt fram vad som sägs vara efterföljaren till Gemini Lake, nämligen Jasper Lake. I en skärmdump visas en fyrkärnig processor med lika många trådar, parad med 32 GB DDR4 SO-DIMM på ett moderkort med namnsträngen "Intel Corporation Jasperlake". Frekvensen anges till 1 100 MHz, i linje med Gemini Lake-processorer, medan även en förmodat felaktig turbofrekvens om 1 119 MHz presenteras.

jasperlake-rogame.jpg

Jasper Lake väntas bygga på Intels nya arkitektur "Tremont", som förutom prestanda på nivå med "Sandy Bridge" även bygger på Intels 10-nanometersteknik och dessutom huserar grafikarkitekturen Gen11. Den nya serien tros ärva frekvenser lika de i föregångaren, där Techpowerup spekulerar om turbofrekvenser i storleksordningen 3 GHz.

Jasper Lake är likt föregångaren Gemini Lake utvecklad för embedded-bruk, där bland annat sakernas internet, Internet of Things, nätverksprodukter och Intels serie minidatorer, NUC, ingår.

Har du kommit i kontakt med Gemini Lake-processorerna i inbyggda produkter, IoT-prylar eller NUC-enheter? Dela gärna med dig i kommentarerna!