Asus ligger inte på latsidan gällande gamingskärmar. Senast förra året inledde företaget ett försök att skapa ett nytt segment inom bildskärmar, nämligen bärbara gamingskärmar. Skötebarnet fick namnet ROG Strix XG17 och utrustades med inbyggt batteri, stereohögtalare och en 1080p-upplöst bildpanel med uppdateringsfrekvensen 240 Hz.

Nu väljer Asus att lansera ännu en bärbar spelskärm, om än i något mindre format. Produktnamnet denna gång är ROG Strix XG16, där panelstorleken krympt till 15,6 tum och även uppdateringsfrekvensen skalats ned till 144 Hz. I allt övrigt fortsätter XG16 på det inslagna spåret med dubbla anslutningar à la USB Type-C kompletterade med en enkel micro-HDMI.

XG16.jpg

Ursprungliga XG17 erbjöd en batteritid om 3,5 timmar vid 240 Hz tack vare ett batteri om 7 800 milliamperetimmar och samma batteristorlek gäller den färskare modellen. För XG17 erbjuds också VESA Adaptive Sync och likaså 100 procent täckning av färgrymden sRGB, men om detta gäller den mindre modellen är oklart. Kring XG16 är det däremot känt att både porträtt- och landskapsläge stöds, satt panelen är av IPS-typ samt att det inbyggda stativet tillåter upp till 70 graders lutning.

Asus ROG Strix XG16 uppges bli tillgänglig i Nordamerika under december månad. Huruvida också europeiska kunder får chansen att köpa en att lägga under julgranen återstår att se, men av XG17 och dess prislapp att döma kan ROG Strix XG16 bli en dyr historia.

Källa: Asus via Techpowerup

Är du sugen på en stor mobil skärm att använda till gaming eller arbete? Diskutera i nyhetskommentarerna!