Samsung lanserade den första Galaxy Note-telefonen år 2011. Där kombinerade en stor telefon i vad som då kallades "phablet"-kategorin med stöd för pekpenna. Kombinationen av en stor skärm, ett rejält batteri och möjlighet till att anteckna på telefonen gjorde att Note-serien fick en trogen skara användare som uppskattade dess unika egenskaper.

SPen.jpg

Galaxy Note-seriens pekpenna S Pen når andra telefoner under år 2021.

På senare år har dock Samsungs telefoner i enlighet med branschens trend blivit allt större, där årets flaggskepp Galaxy S20 Ultra ligger väldigt nära syskonmodellerna i Note 20-serien. Utöver storleksmässiga likheter har nästa års flaggskepp Galaxy S21 Ultra dessutom ryktats få stöd för pekpennan S Pen, något som gett upphov till rykten om att Samsung ämnar pensionera produktserien under år 2021. Att andra Galaxy-produkter får stöd för S Pen bekräftas nu av Samsung.

We’ve also been paying attention to people’s favorite aspects of the Galaxy Note experience and are excited to add some of its most well-loved features to other devices in our lineup.

I samband med att Note-funktioner bekräftas för andra enheter i Galaxy-familjen omnämns också Galaxy Note för år 2021. Uttalandet går inte in på djupare detalj än så och en något vag formulering antyder endast att Note-funktionen lever vidare nästa år. Att pekfokuserade funktioner adderas till andra enheter kan innebära att den faktiska Note-serien lever vidare, men det kan också innebära att andra Galaxy-telefoner tar över egenskapen.

Den koreanska publikationen Yonhap News rapporterar att en anonym källa inom Samsung bekräftar att bolaget lanserar nya Galaxy Note-telefoner under år 2021. Om Samsung gör S Pen till en del av både Galaxy S- och Galaxy Note-serierna nästa år kan det potentiellt sett vara företagets sätt att testa hur populär funktionen blir hos de ordinarie telefonerna.

Med tidigare års lanseringar av Galaxy S-serien har Samsung inkluderat tillbehör med förbokningar av nyheterna. En möjlighet är att Samsungs strategi är att företaget kan använda ett S Pen-tillbehör som en metod för att avgöra om den kan bli lika populär med vanliga Galaxy-telefoner, som när den är en del av Note-serien.

Om Samsung inkluderar S Pen med förbokningar av en Galaxy S21-modell och märker av att det påverkar populariteten för Note-serien kan det användas som underlag för att pensionera serien. Om Samsung väljer att göra pekpennan till Galaxy S21-tillbehör återstår att se i början av år 2021, då företaget väntas avtäcka serien den 14 januari i samband med den virtuella upplagan av CES 2021.

Läs mer om Samsung Galaxy Note: