Apple har precis rullat ut beta-versioner till sina telefoner, surfplattor och smarta prylar, inklusive kombinerade röstassistenten och högtalaren Homepod och dess mindre kompanjon Homepod Mini. Den senaste uppdateringen har dock av användares rapporter att döma introducerat en rad allvarliga buggar till den grad att enheter råkar ut för överhettning.

Till skillnad från Iphone och Ipad, där Apple lanserar öppna testversioner riktade till både utvecklare och användare är Homepod Software i betaversion i teorin endast tillgänglig för utvecklare genom inbjudan från Apples Appleseed-program. Det går dock att skaffa sig relativt enkelt för den som vill prova. En annan stor skillnad mot andra betaprogram är att det inte finns någon enkel metod för att nedgradera till en tidigare version av mjukvaran när enheten väl uppdaterats.

Att delta i en testversion av en mjukvara är visserligen alltid på egen risk, men det sistnämnda har visat sig ställa till det för användare som deltar i senaste betaversionen. På forumet Reddit har användare upptäckt flera större fel och råkat ut för överhettade enheter. De avråder därför starkt övriga Homepod-användare från att installera Homepod Software 15 i nuläget. Användare som redan installerat mjukvaran rekommenderas istället koppla ur nätadaptern till sin Homepod fram till problemet fått en lösning, för att inte skada enheten.

Läs mer om smarta hem: