När Apple 2021 uppdaterade Ipad-sortimentet var Ipad Pro först ut under våren och följdes under hösten av Ipad Mini och till sist "vanliga" Ipad. Ipad Air fick en färgglad uppdatering hösten 2020, varför modellen till skillnad från aningen färskare Ipad Mini saknar stöd för 5G. Nu kan Ipad Air också vara på väg att få 5G och det redan till våren.

Bakom uppgifterna står den japanska bloggen Mac Otakara (via Macrumors), som vid flera tidigare tillfällen levererat korrekta uppgifter om kommande Apple-produkter. Med hänvisning till insatta källor i Kina rapporteras att våren bjuder på en ny Ipad Air (femte generationen) och Iphone SE (tredje generationen), vilka båda behåller samma design som dagens respektive modeller.

Vad gäller nästa Ipad Air väntas inga världsomvälvande förändringar utvändigt, utan likt Iphone SE blir designen densamma eller som mest mycket lik föregångaren. På baksidan märks ännu en gång en ensam kameralins som får sällskap av Quad-LED True Tone, vilket är Apples namn för en blixt som anpassar ljusstyrka och färgtemperatur. Invändigt återfinns Apples systemkrets, A15 Bionic, från senaste Iphone 13 och med det följer också för modellen efterlängtat 5G-stöd.

Apples Iphone SE är bolagets mer plånboksvänliga alternativ, något som i stort möjliggörs av de bygger på äldre modeller. Den nya tros likt dagens Iphone SE få ett likadant chassi som hos Iphone 8, med en 4,7-tumsskärm och en med dagens mått svulstig skärmram. På specifikationsfronten väntas telefonen påminna om Ipad Mini (sjätte generationen), som huserar systemkretsen A13 Bionic och 5G-stöd.

När exakt Apple håller sitt nästa evenemang är ännu inte känt, men med historiken i åtanke är det ingen högoddsare att det blir under just våren.