I mer påkostade TV-apparater och telefoner har OLED-skärmarna blivit en uppskattad standard, med många egenskaper som också är önskvärda i skärmar på skrivbordet. Med oändligt kontrastförhållande, bra färger och snabb responstid är OLED exempelvis lämpligt för spelskärmar, men tidigare har detta endast förverkligats jättelika skrivbordsskärmar och ett fåtal bärbara datorer.

Nu ändrar LG på den saken och avtäcker spelskärmen Ultragear 27GR95QE-B, där den 26,5 tum stora OLED-skärmen får produkten att sticka ut från mängden. Maximal uppdateringsfrekvens är rappa 240 Hz och med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar är det också möjligt att uppnå med moderna grafikkort. Vidare specificerar LG responstid på 0,03 millisekunder (grå-till-grå) och färgrymd um 98,5 procent av DCI-P3. Panelen täcks av ett matt reflexfilter.

Ultragear 2.jpg
ultragear 3.jpg
Ultragear 5.jpg

Med skärmen följer en extern nätdel samt ett stativ med typiska gaming-attribut, som tydliga vinklar, RGB-belysning och en V-formad fot. Stativet kan höjas upp till 110 millimeter, vinklas -5–15 grader samt snurras -10–10 grader. För den som föredrar vertikal bildvisning är också det möjligt. Av bilderna att döma finns VESA-fäste, men specifikationerna är i skrivande stund ofullständiga. Till följd av det är även detaljer som effektuttag, minsta kontrastförhållande och maximal ljusstyrka okända.

Ultragear 27GR95QE-B.jpg

Känt är däremot att Ultragear 27GR95QE-B har dubbla HDMI- samt en Displayport-anslutning. Bildanslutningarna flankeras av en inbyggd USB-hubb där en USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) Type-B ansluts till datorn, medan två USB Type-A finns tillgängliga på skärmens baksida. Även en SPDIF-utgång finns att tillgå, medan inbyggda högtalare lyser med sin frånvaro.

Det återstår att se när skärmen hittar ut på butikshyllorna, men sannolikt sker det i början av nästa år. Priset som uppges på LG:s webbsida är 1 000 USD, vilket översätts till drygt 13 000 kronor inklusive moms.

Är det här skärmen du väntat på? Dela med dig i kommentarstråden!