Trenden kompakta tangentbord ser ut att vara här för att stanna, samtidigt som den numeriska biten av tangentbordet allt oftare väljs bort för att nå de mindre formaten. För den som endast ägnar sig åt exempelvis främst spel är det inte nödvändigtvis något större problem, men för den som växlar mellan arbete och nöje kan de extra siffrorna vara betydligt mer kritiska.

Med MK770 vill Cooler Master nå båda grupper och satsar därmed på ett lite ovanligare format – nämligen vad de benämner som 96%. Här får numpad leva kvar och uppoffringar i storlek görs istället för andra tangenter, där det görs avkall på ett par och andra krymper för att rymma vad som annars oftast bara återfinns på fullstora modeller.

tbord2.jpg

Utöver färgglada färgscheman och udda format är det förhållandevis öppet för att själv justera och modifiera. Samtliga brytare är så kallade hotswap-brytare, vilket innebär att de kan bytas fritt utan att behöva löda. De medföljande är Kailh Box V2-brytare, vilka är både smorda i fabrik och RGB-bestyckade samt täckta av tangenter i PBT. Därtill nyttjas så kallad gasket mount, vilket ska ge en något mer dämpad upplevelse.

Övriga finesser inkluderar ett hjul i ena övre hörnet och möjlighet att ansluta både trådat via USB Type-C eller trådlöst, där det i sådant fall är 2,4 GHz-bandet och USB-dongel alternativt Bluetooth 5.1 som gäller. Cooler Master bjuder inte på något exakt lanseringsdatum eller pris, utan påpekar istället att tangentbordet fortfarande är i projektfasen. Detaljer som exempelvis namn och vissa designrelaterade val kan därmed komma att förändras till skarp lansering, vilken väntas ske under året.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.