Playstation VR 2 släpptes i februari och har hyllats av kritiker för sin byggkvalitet och komfort. Trots detta har headsetet inte flugit av butikshyllorna och säljsiffrorna är långt ifrån målet på två miljoner sålda enheter, vilket baseras på Sonys köp av komponenter till headsetet.

Bloomberg har varit i kontakt med analysfirman IDC, som spår att Sony endast har sålt runt 270 000 exemplar av headsetet. IDC-analytikern Francisco Jeronimo pekar på headsetets prislapp som det största problemet och anser att priset måste sänkas för att undvika total katastrof för Sony. I skrivande stund ligger priset på 7 400 kronor för Playstation VR, vilket tillsammans med Playstation 5 landar på totalt 14 000 kronor.

Även om Playstation VR 2-lanseringen startar segt, betyder det inte att intresset alltid kommer att vara lågt. Paralleller kan dras till lanseringen av Playstation VR år 2016, där det dröjde ett halvår innan antalet sålda enheter klättrade över miljonen. Totalt såldes headsetet i fem miljoner exemplar.

Att Playstation VR 2 är en bra produkt råder det ingen tvekan om, men prislappen samt avsaknaden av spel gör det till ett mindre lockande headset. Jämförelsevis erbjuder Meta Quest 2 ett betydligt attraktivare paket med en komplett fristående upplevelse och stort spelbibliotek, vilket byggs ut ytterligare med möjligheten att koppla till en dator, till ett betydligt lägre pris.

Vad skulle du vilja se hända med Playstation VR 2? Fler spel? Lägre prislapp? Trådlöshet?