Den ungefär två år gamla Logitech G Pro X Superlight har visat sig populär bland både entusiaster och e-sportproffs ute efter en lättviktare med slät ovansida. Nu utökar Logitech lågviktsfamiljen med både uppföljaren G Pro X Superlight 2 och det helt färska tangentbordet Pro X TKL Lightspeed.

superlight.jpg

Logitechs nya lättviktare.

superlightrosa.jpg

Med G Pro X Superlight 2 är rosa ett alternativ.

Pro Series 5.jpg

E-sport är åter stort fokus.

Med G Pro X Superlight 2 sker förändringarna främst under huven. Utåt behåller Logitech samma design och nära identiska mått. Musen krymper endast en halv millimeter på bredden och bantas med 3 gram, för en total vikt om 60 gram.

Egenskaper

G Pro X Superlight

G Pro X Superlight 2

Mått

125 × 64 × 40 mm

125 × 63,5 × 40 mm

Vikt (utan kabel)

63 g

60 g

Knappar

5 stycken

5 stycken

Brytare

Omron

Hybridbrytare med Lightforce

Sensor

Logitech Hero

Logitech Hero 2

Känslighet

400–25 600

100–32 000

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

2 000 Hz

På insidan uppdateras musen med senaste versionen av Logitechs Hero-sensor och Omron-brytarna är utbytta mot hybridbrytare som bolaget kallar Lightforce. Rent konkret betyder uppdateringarna bland annat att känsligheten får ett större omfång och att uppdateringsfrekvensen (eng. polling rate) ökar till 2 000 Hz.

Precis som tidigare är musen trådlös, men den här gången sker laddning via USB Type-C och tidigare Micro USB-kontakt skrotas helt. Batteritiden specificeras till 95 timmar vid konstant rörelse, ett lyft från tidigare modellens 70 timmar.

Logitech siktar på e-sportproffs med mus- och tangentbordskombination

Precis som tidigare trycker Logitech hårt på att tillbehören lämpar sig särskilt för e-sport. Det gäller även det nya tangentbordet, som designats i samarbete med proffsspelare. Formfaktorn är lite kompaktare tenkeyless, utan någon numerisk knappsats.

PROX2-Landscape2.jpg

Logitech Pro X TKL Lightspeed i svart, rosa och vitt.

logitechtbord.png

Brytare i Pro X TKL Lightspeed.

OCTANE_BAZOOKA_INSITU-56.jpg

Mus och tangentbord in action.

Tangentbordet är försett med Logitechs egna brytare och för nordisk layout finns val om antingen taktila eller "clicky". Tangenterna är programmerbara och tangentbordet är bestyckad med en uppsättning mediaknappar i ovanknapp för att styra allt från ljudvolym till mikrofon. Anslutning sker antingen trådat via USB Type-C eller trådlöst med antingen Logitechs Lightspeed-dongel eller Bluetooth. Batteritiden specificeras till upp till 50 timmar, men med brasklappen att exakt tid beror på hur tangentbordet används.

Både de nya mössen och tangentborden finns i tre färger, där mer traditionellt svart och vitt sällskapas av rosa. Båda finns tillgängliga direkt hos Logitech samt återförsäljare, med ett rekommenderat pris på 2 699 kronor för G Pro X TKL Lightspeed samt 1 999 kronor för G Pro X Superlight 2.