Vi rapporterade [news id="6349"]igår[/news] att Microsoft möjligen har fuskat till sig ett "ja" vid omröstningen huruvida Sverige skulle anta Office Open XML som en ISO-standard. Enligt informationen som publicerats av IDG idag är det solklart att de har pressat sina partners att gå med i sis och rösta ja.

Microsoft skriver i det interna mailet att ett fåtal partners förväntades gå med i sis och rösta ja. Vidare förväntades de att gå på något möte till, detta för att "visa sitt goda deltagande". Vidare kunde man enligt informationen läsa detta i de interna e-posten:

Företag X behöver inte diskutera det tekniska innehållet i specen men vara beredd att ge några argument för varför de röstar ja – dessa kommer ni att få av Microsoft,

Microsoft har sedan kommenterat dessa brev som IDG har fått tillgång till genom att säga att det var dåligt formulerade och aldrig skulle gått ut till Microsoft partners. Vidare fick de partners som röstade stå för omröstningskostnaden på 15 000 kronor själva, men de lovades "marknadsbidrag" samt "extra Microsoft-resurser" om de gick med och röstade.

Källa: IDG.