Testresultat

I den första delen kör vi med tillverkarnas medföljande fläktlösningar och kopplar allt enligt tillverkarens förslag. Notera att vi kör samtliga lösningar som utblås genom testerna. Corsair rekommenderar vanligtvis att deras kylare monteras med fläktarna som insug. Efter en diskussion med företaget visade det sig att detta absolut inte var skrivet i sten utan istället att användaren bör vända fläktarna åt det håll som presterar bäst i just det chassit som används.

Då både H80 och H100 har ett antal olika fläktprofiler att välja mellan blir resultaten i diagrammet ovan väldigt utspridda. När nykomlingarna körs i sitt lägsta läge presterar de relativt lika och landar strax ovanför Antecs Kühler 620 samt precis bakom minstingen i famliljen H60. Det bör dock nämnas att både H80 och H100 höll en generellt sett läge ljudnivå än bägge dessa.

När fläktprofilerna ställs upp till sitt mellanläge är det dött lopp mellan H80 och H100. Båda modellerna passerar nu Corsairs gamla flaggskepp H70 och ligger precis hack-i-häl med Antecs värsting Kühler 920 i sitt mest högljudda läge.

Sist men inte minst aktiveras den högsta fläktprofilen och i takt med att ljudnivån går upp klättrar Corsairs nykomlingar i diagrammet. Hydro H100 tar förstaplatsen tätt följt av lillebror H80 samt Antec Kühler 920.

För att bättre kunna jämföra de olika kylsystemens konstruktion, utan att de medföljande fläktarna påverkar resultaten, valde vi att montera på två stycken Gentle Typhoon-fläktar från Scythe. Resultaten jämnade nu ut sig ganska rejält, men i slutändan är det Corsairs nykomlingar som presterar bäst med H100 strax ovanför H80.