Montering och sammanfattning

Fractal Design fortsätter hålla en generellt hög kvalitetskänsla på sina chassin och detta gäller i högsta grad även nykomlingen Meshify 2 Compact. Modellen tar likt Define 7 Compact ett kliv upp i upplevd byggkvalitet över sin föregångare och erbjuder därtill en klanderfri passform när komponenterna ska ta plats – utan någon som helst antydan till krånglande gängor eller illasittande delar.

fd_meshify2c-42.jpg
fd_meshify2c-43.jpg

Manöverutrymmet blir av förklarliga skäl något snävare i kompakta miditower-chassin av den här typen, men det känns ändå aldrig särskilt trångt inuti Meshify 2 Compact under monteringsprocessen. Tack vare ett mer tilltaget djup finns det nu bättre kompatibilitet med senaste snittets grafikkort i mastodontmodeller ställt mot Meshify C, samtidigt som de två förmonterade 140 mm-fläktarna i fronten borgar för god luftgenomströmning över komponenterna.

fd_meshify2c-37.jpg

Byggupplevelsen förbättras därtill enormt av möjligheten att kunna plocka bort chassits tak. Detta är en återkommande och omtyckt finess som Fractal Design använt flitigt det senaste året, och det ska verkligen inte underskattas hur mycket lättare monteringen och kabeldragningen blir när man har fri tillgång till den övre delen av moderkortet.

fd_meshify2c-38.jpg
fd_meshify2c-39.jpg

Chassits kabeldragningsmöjligheter på baksidan av moderkortsplåten kan sammanfattas som utmärkta. Utrymmet som finns att tillgå är bra balanserat samtidigt som det finns en rejäl skara genomdragningshål för snygg och städad passage till huvudkammaren. Företaget får ett plus i kanten för en gedigen uppsättning förmonterade kardborrband för smidig fastsurrning av kablarna, samtidigt som det finns en valfrihet att använda kabelkanalerna i framkant.

fd_meshify2c-40.jpg
fd_meshify2c-41.jpg

Något som är väldigt trevligt att se med Meshify 2 Compact är att Fractal Design har rättat till ett av de största tillkortakommandena med syskonmodellen Define 7 Compact, vars överdimensionerade hårddiskbur krånglade till kabeldragningen. Denna bur är nu betydligt mindre och tillåter kablarna att smärtfritt passera från nätaggregatet upp till den främre kabelkanalen och vidare mot huvudkammaren.

Prismässigt tar modellen ett kliv upp mot föregångaren Meshify C med cirka 170 kronor, vilket vi ändå tycker kan motiveras sett till de många förbättringarna hos nykomlingen. Bland dessa syns bättre byggkvalitet, fler medföljande fläktar, enklare monteringsprocess tack vare ett löstagbart tak, bättre anslutningsmöjligheter på utsidan och inte minst det oerhört smidiga fästsystemet för sidopanelerna.

Sammanfattningsvis är Meshify 2 Compact ett alldeles utmärkt chassi och en suverän uppföljare till det populära Define C. Modellen erbjuder likt Define 7 Compact en mycket bra balans mellan storlek och expansionsmöjligheter, och kommer tack vare bättre ventilationspotential än syskonmodellen troligtvis bli ett av företagets mest populära chassin framöver.

Fractal Design Meshify 2 Compact är utmärkt chassi med lagom yttermått och god ventilation

Fördelar

  • Utmärkt passform och kvalitetskänsla

  • Smidiga fästen för sidopanelerna

  • Väldigt lättarbetat

  • Flexibla ventilationslösningar

  • Lättåtkomliga dammfilter

Nackdelar

  • Plastiga täckskivor på insidan

Pris vid publicering: 1 149 kronor (härdat glas), 1 049 kronor (stålpanel)