
Med tangentbordet följer installationsanvisningar, programvara på cd och extra tangenter. Det runda verktyget används för att ta bort tangenter. De två svarta tangenterna på bilden ovan är danskt/norkst ö och ä. De blåa tangenterna har motiv som ”ammunition”, ”kniv” och ”pratbubbla”. Dessa tangenter kommer förmodligen förbli oanvända för de flesta användare.


Razer Tarantula ansluts till två usb-platser och kan även kopplas in till datorns ljudkort. Anledningen till detta är inte helt uppenbar förrän man tittar på tangentbordets baksida. På baksidan av tangentbordet ovanför nummertangenterna finns två usb-anslutningar och ljudingångar för hörlurar och mikrofon. Detta är en mycket smidig funktion, framförallt om man har hörlurar med kort sladd. Med dessa anslutningar nära till hands, bokstavligt talat, slipper man använda förlängningssladdar.

När tangentbordet är anslutet till datorn är det redo att användas. Vill man använda de mer avancerade funktionerna som makroknapparna får man installera den medföljande programvaran. Den fungerar under Windows 2000 och XP (32 och 64-bit). På Razers hemsida finns en betaversion av programmet som stödjer Windows Vista.
Som visas i bilden ovan kan man enbart välja två tangentbordslayouter vid installation, trots att själva tangentbordet har svensk layout. Detta påverkar inte tangentbordet i sig utan enbart inställningsprogrammet, som kommer tro att ens tangentbord har en annan layout. Detta visade sig orsaka problem för oss när vi provade att skapa ett makro med tangenterna Å, Ä och Ö, som inte finns med i den amerikanska tangentbordslayouten som vi valde vid installation. Mjukvaran kraschade med blåskärm som följd.


Efter omstart slutade tangentbordet prompt fungera tills vi tog bort konfigurationsfilerna under C:\Program\Razer\Tarantula\Conf\ och startade om datorn.
För att försöka lösa det här problemet uppdaterade vi produkten till senaste firmware och drivrutiner. Att uppdatera firmware till ett tangentbord gör man inte varje dag men Razer hade till och med ett grafiskt verktyg för detta vilket får tolkas som att Razer väntade sig firmwareförbättringar efter det att produkten lanserades.

Den nya mjukvaran löste delvis problemet. Vi lyckades inte återskapa ÅÄÖ-buggen, men däremot lyckades vi blåskärm-krascha programmet på ett annat sätt genom att använda mer obskyra funktioner i programmet, som kommer att beskrivas senare i den här recensionen. Det får anses vara mycket allvarligt att tangentbordsmjukvaran kan orsaka blåskärm. Tangentbord ska fungera, utan några krångel.