Både Nvidia och AMD lägger avsevärda resurser på mjukvara, där bolagens drivrutiner för grafikkort ofta sägs vara jämförbara med hela operativsystem sett till komplexitet. Inför lanseringen av nya spel läggs det ofta extra krut på att optimera dessa för en så optimal upplevelse som möjligt redan från början.

Därför släpper nu Nvidia den pinfärska drivrutinen Geforce 398.36 för det annalkande racingspelet The Crew 2. Drivrutinen är vad Nvidia kallar för Game Ready, vilket innebär att den innehåller de senaste optimeringarna för speltiteln. Därutöver tillkommer en rad välkomna buggfixar.

The Crew 2 bil.jpg

Först ut är åtgärder mot blåskärmar i Gears of War 4 och dess Directx 12-läge, något som drabbat grafikkort ur generation Pascal. Nvidia polerar även upp HDR-funktionaliteten, där innehåll utan HDR drabbats av hackig bild om funktionen varit påslagen.

Slutligen tillkommer åtgärder för G-Sync som orsakade ojämn bildfrekvens på skrivbordet efter att spel stängts av, samt en lösning för svart skärm vid uppstart efter installation av drivrutiner. I vanlig ordning finns drivrutinen att ladda ned på Nvidias webbplats, alternativt i bolagets mjukvara Geforce Experience.

The Crew 2 lanseras den 29 juni till plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4.