Sedan ett antal år tillbaka har Electronic Arts tjänsterna EA Access och Origin Access i utbudet, vilka erbjuder ett stort antal spel för spelkonsoler respektive PC för en fast månadskostnad. Konceptet har blivit allt mer populärt och andra utvecklare har släppt sina egna varianter av detta. Bland dessa finns Microsoft med sitt Xbox Game Pass som nyligen avtäcktes för PC/Windows.

Inför årets upplaga av E3-mässan talades det om att även Ubisoft planerade att lansera en egen prenumerationstjänst för spel, och detta har nu bekräftats. Tjänsten får namnet Uplay+ och inkluderar över 100 speltitlar med tillhörande nedladdningsbart innehåll. Det handlar om allt från klassiska varumärken som Beyond Good & Evil till kommande spel som nyligen avtäckta Watch Dogs Legion.

Ubisofts tjänst släpps till PC/Windows under 2019 och blir även tillgängligt för Googles strömmande speltjänst Stadia under nästkommande år. Några fler detaljer kring hur detta fungerar i praktiken avslöjas dock inte i samband med avtäckandet.

► Läs allt om E3 via taggen #e3-2019

Ubisoft Uplay+ lanseras den 3 september för PC/Windows och blir gratis att testa under den första månaden. Därefter kostar den 14,99 euro per månad, motsvarande 160 kronor.

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!