Antalet påkostade co-op-spel, där spelare tar sig an kampanjen tillsammans med andra, har varit relativt få under de senaste åren. Ett av de mer omtyckta i genren är Gearbox-utvecklade Borderlands, vars senaste del släpptes år 2014. Nyligen avtäcktes dock en uppföljare i form av Borderlands 3 som släpps senare under 2019.

Under årets E3-mässa visar utvecklaren mer från spelet och besökare får även en chans att pröva på det. I vanlig ordning är spelsajten FZ på plats på mässan, med chefredaktören Carl Johansson-Sundelius samt SweClockers egen Emil Åkered som delar med sig av sina intryck från spelsessionen.

Den sekvens som är spelbar under mässan bjuder på en rad nyheter som inte visats tidigare, däribland karaktären Moze "The Gunner". Hennes specialförmåga är Iron Bear Mech, vilket som namnet antyder är en stor robot som hon kan styra och orsaka förödelse med. Uppgraderingar kommer i form av olika vapen och det är även möjligt att lägga till en kanon på ryggen som kan styras av en medspelare.

► Läs allt från #e3-2019

Titta på videoklippen ovan för att ta del av alla intryck från spelsessionen och gameplay. Borderlands 3 släpps den 13 september till PC, PlayStation 4 och Xbox One. På PC-plattformen blir spelet exklusivt för Epic Games Store fram till april 2020.

Läs mer om Borderlands 3: