Spelserien Halo tillhör Microsofts allra mest välkända varumärken och agerar ambassadör för Xbox-spelkonsolerna. Serien tog sin början med Halo: Combat Evolved på den första Xbox-spelkonsolen år 2001, och tog steget till Xbox 360 med Halo 3. I samband med att steget togs till Xbox One med Halo 5: Guardians passade Microsoft på att släppa portade versioner av tidigare delar i serien på den då nya spelkonsolen, där dessa utgjorde spelsamlingen The Master Chief Collection.

Halo5_Guardians-2.jpg

Företaget låter också PC-spelare ta del av Halo-samlingen, där seriens olika delar lanseras stegvis i takt med att utvecklaren 343 Industries och partnerutvecklare uppgraderar konsolversionerna till modernare PC-standard. Hittills har endast spelen upp till Halo 4 bekräftats för The Master Chief Collection på PC, och nu bekräftar 343 Industries det länge spekulerade påståendet att Halo 5: Guardians inte tillkommer samlingen på PC.

This [Halo 4] is the last Halo title we currently have planned for the collection (sorry to crush your Halo 5 in MCC dreams).

Blogginlägget bekräftar alltså att Halo 5: Guardian inte blir en del av The Master Chief Collection, och den återstående möjligheten för PC-spelare att ta del av seriens femte inlägg är om Microsoft väljer att släppa en fristående portning eller ombyggd version (eng. remake). Att kartbyggarverktyget Halo 5: Forge finns tillgängligt för PC/Windows öppnar åtminstone upp för möjligheten, om än en spekulativ sådan.

XGP_Halo5.jpg

Molnstreaming med Xbox Game Pass är i dagsläget endast tillgängligt för mobilen.

En möjlighet som sannolikt ligger närmare i tid är att strömma Halo 5: Guardians via Microsofts strömmande speltjänst, som tidigare gick under namnet Xcloud, eller från en Xbox One-spelkonsol via Xbox Streaming-applikationen på densamma. I dagsläget stöder dessa endast strömmande av PC- och Xbox-spel till mobilen, men detta är tänkt att expanderas till en klientapplikation för Windows 10 framöver.

Microsoft har i skrivande stund inte avslöjat när molnstreaming blir tillgängligt för Windows 10.

Läs mer om Halo-serien: