Ett bolag som inte räds att experimentera med olika typer av skärmpaneler är LG, som i skrivande stund fortfarande är i ensamt majestät på marknaden för OLED-paneler i TV-storlek. Nu meddelar bolaget att 2021 års storsatsning manifesterar sig i paneler av typen Mini LED, som visas upp under den virtuella CES-mässan under januari månad.

Paneltypen har redan under innestående år debuterat i bland annat bärbara datorer från MSI, och Apple väntas utrusta 2021 års Macbook Pro och Ipad Pro med paneler av denna typ. Fördelarna är framförallt ökad kontrast och ljusstyrka, där LG utlovar kontrast i storleksordningen 1 000 000:1 och ljusstyrka "i HDR-kvalitet". Local dimming sägs även erbjudas i "närmare 2 500 zoner" för toppmodellen.

Läs också: Thomas Ytterbergs genomgång av Mini LED

Modellerna som avtäcks under mässan blir tio till antalet, med upplösningar om 4K samt 8K, varav den största blir hela 86 tum stor. LG uppger även uppdateringsfrekvenser "upp till 120 Hz", något som skvallrar om ett segmenterat utbud. Även färgåtergivningen uppges ta ett markant kliv upp från konventionella LCD-paneler – exakt hur stort blir vi varse under CES.

Planerar du inköp av ny TV under år 2021? Kan Mini LED vara ett alternativ?