Allt fler prylar blir uppkopplade, men nyckelknippan, väskan och familjemedlemmar är saker som mestadels förblir offline. Med borttappade telefoner finns ofta inbyggda funktioner för att ta reda på var de är, men för en väska är det lite knepigare. En produkt som löser problemet är uppkopplade eller Bluetooth-anslutna taggar, något Samsung nu provar på.

Galaxy Smart Tags.PNG

Bolagets nya produkt i genren heter Galaxy Smart Tag och är en liten puck som drivs av ett CR2032-batteri och hjälper till med att hålla koll på prylarna. Taggar för ändamålet är ingen nyhet, men de flesta är Bluetooth-baserade och således begränsade i räckvidd. Ett annat alternativ är taggar som nyttjar mobilnätet, vilket oftast kräver ett extra abonnemang.

Samsungs variant använder istället det faktum att Samsung Galaxy-telefoner är vanliga och enheter som passerar i närheten av en tagg kan plocka upp den energisnåla Bluetooth LE-signalen som Smart Tag sänder. Information om taggens position skickas därefter till Smartthings Find-servern, som ständigt uppdaterar ägaren om var pucken senast noterades. Ägare av Galaxy-telefoner måste ha Android 8 eller senare, och därtill godkänna offline finding.

SmartTages-2.jpg
SmartTages-3.jpg

Med Galaxy Note 20 Ultra- eller Z Fold 2 kan därtill den mer kraftfulla trådlösa tekniken Ultra Wideband Radio (UWB) kombineras med förstärkt verklighet, för att snoka rätt på det borttappade. Detta kräver dock en version av taggen kallad Smart Tag+. Bland övriga funktioner finns att tillåta vänner och familjemedlemmar att se position för taggarna, och integration med det smarta hemmet. Kapslingsklassen är IP53 – dammskydd och förmåga att överleva en vattendusch.

Smart Tag går att förköpa efter Galaxy Unpacked, men inledningsvis blir bara färgerna svart och beige tillgängliga, och detta i en- eller tvåpack. Framöver släpps även ett fyrapack där färgvalen mintgrön och rosa adderas. Prismässigt kostar en tagg 349 kronor, tvåpacket landar på 599 kronor och 990 kronor blir priset för fyra.

Läs om de andra Galaxy Unpacked-nyheterna:

Sponsras av Samsung

samsunglogo.png

Bevakningen av Samsung Unpacked 2021 sker i samarbete med Samsung. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.


Vill du bli en av de första med nya Samsung Galaxy S21?
Förköp nu och ta del av ett unikt erbjudande!

Till kampanjen