Den eftertraktade paneltypen OLED är lätt att hitta i mobiltelefoner och TV-apparater, men sett till datorer är det fortfarande en ovanlig syn. Under CES 2021 presenterade Samsung en bredare satsning på OLED-paneler för bärbara datorer med ett storleksspann om 13,3–16 tum, vilket täcker in större delen av marknaden.

Asus-OLED.jfif

Nu meddelar Samsung Display att de inleder leveranser av OLED-paneler för bärbara datorer till Asus. Enligt rapporten från The Korea Times handlar det om 14-tumspaneler, vilka enligt tidigare officiella uppgifter har en upplösning om 1 920 × 1 080 pixlar och uppdateringsfrekvens om 90 Hz. Först ut att använda panelerna är modeller i Asus serier Zenbook och Vivobook Pro.

Utöver OLED-paneler med 1 920 × 1 080 pixlar i 90 Hz berättar Samsung Display att de är igång med produktion av 16-tumspaneler som kliver upp till upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar. Även här nämns Asus som kund med serierna Zenbook och Vivobook Pro. Förutom Asus nämns Lenovo, Dell, HP och syskonbolaget Samsung Electronics använda Samsung Displays senaste OLED-paneler.

Läs mer om OLED från Samsung: