Vi står inför en hårdvaruhöst av rang, där mängder av nya grafikkort och processorer står för dörren från Intel, AMD och Nvidia. En av de tidiga lanseringarna ser ut att bli AMD:s färska processorer i Ryzen 7000-serien, då tidigare publicerat marknadsföringsmaterial från moderkortstillverkaren MSI pekar mot en utrullning redan den 15 september. Nu dyker dock nya uppgifter upp som antyder att AMD ämnar att skjuta något på lanseringen.

Det är källor till såväl Mydrivers som Wccftech som gör gällande att den 15 september inte längre gäller för lanseringen av Ryzen 7000. Istället ska lanseringen skjutas upp med knappt två veckor till den 27 september – samma datum som Intel väntas avtäcka processorerna i Core 13000-serien med kodnamn "Raptor Lake". Förseningen ska med andra ord inte ha att göra med dålig tillgänglighet eller liknande, utan är snarare ett sätt att stjäla fokus från konkurrenten Intels evenemang.

Huruvida det nya lanseringsdatumet stämmer eller ej återstår att se. Klart står dock att AMD är nära förestående med att släppa lös Ryzen 7000-serien och ta upp kampen om prestandakronan mot Intel. Enligt tidigare uppgifter består processorfamiljen av modeller med ett kärnspann från 6 till 16 kärnor medan den underliggande arkitekturen tar ett kliv upp till Zen 4. Vidare tillkommer stöd för såväl DDR5-minnen som höghastighetsgränssnittet PCI Express 5.0 medan den nya sockeln AM5 introduceras tillsammans med de färska styrkretsarna i 600-serien.

Läs mer om AMD Ryzen 7000: