I somras meddelade Disney Plus att de planerade att möblera om i prenumerationsnivåerna, med både nya priser och annorlunda uppdelning. För nya prenumeranter var förändringen omedelbar, men för existerande skulle det dröja till årsskiftet. Nu flaggar Disney användare om att förändringen är nära förestående och träder i kraft från och med den 25 december 2023.

Prenumerationsnivåer: Disney Plus

Prenumerationsnivå

Standard med reklam

Standard

Premium

Reklam

Ja

Nej

Nej

Bildkvalitet

Upp till 1080p

Upp till 1080p

Upp till 4K UHD
Stöd för HDR

Ljudkvalitet

Stereo 5.1

Stereo 5.1

Dolby Atmos

Antal enheter

2

2

4

Nedladdning

Nej

Ja

Ja

Pris

59 kronor i månaden

89 kronor i månaden
890 kronor per år

119 kronor i månaden
1 190 kronor per år

Efter den 25 december delas prenumerationen upp i tre olika nivåer. Enklaste varianten landar på 59 kronor, men det lägre priset subventioneras med reklam och saknar möjlighet att ladda ned material lokalt till enheten. Den nya standard-prenumerationen landar på 89 kronor och är utan reklam, men ärver samma bildkvalitet på 1080p och ny begränsning till uppspelning på max två enheter samtidigt.

Mest snarlikt det som är ensamt alternativ för tillfället är det som Disney efter jul kallar Premium. Där ingår stöd för högre upplösningar, Dolby Atmos och uppspelning på fyra enheter samtidigt, till en kostnad om 119 kronor i månaden. Det är också vad de nuvarande abonnemangen omvandlas till – om användare inte själva väljer att nedgradera innan brytdatumet.

Läs hela meddelandet från Disney Plus här:

Vi hoppas att du uppskattar Disney+. Vi uppdaterar våra priser så att vi kan fortsätta erbjuda dig helt nya Originals, de senaste storfilmerna och serierna alla pratar om. Från den Den 25 december 2023 höjs priset på ditt Disney+ Premium-abonnemang till 119,00 kr per månad.

Vi ger dig fler valmöjligheter
Nu erbjuder vi olika priser och fler prisvärda alternativ med våra nya abonnemang. Om du är nöjd med ditt nuvarande abonnemang behöver du inte vidta några åtgärder. Annars är det enkelt att byta. Ta en titt på våra olika abonnemang och välj det som passar dig bäst.

Hantera ditt konto
Du debiteras automatiskt genom din nuvarande betalningsmetod, såvida du inte avslutar abonnemanget före nästa betalningsdatum. Om du vill ha mer information om hur du hanterar ditt konto, uppdaterar din nuvarande betalningsmetod, byter abonnemang eller avslutar det, kan du gå till Kontoinställningar eller läsa våra vanliga frågor.

Vi finns alltid här för att hjälpa dig. Om du har frågor är du välkommen att besöka vårt hjälpcenter.

Tack för att du abonnerar på Disney+.

Visa mer