Slutsats

Nanoxia Deep Silence 1

deep_silence_one_1_1.jpg

Nanoxias första satsning på en egen chassidesign tar utan tvekan en del intressanta lösningar till bordet, däribland de modulära lagringsburarna och skorstenen för ökad ventilation på toppen. Byggupplevelsen i Deep Silence 1 får anses som fullt godkänd och vi upptäckte inga katastrofala missar på passformsfronten. Modellen håller även företagets löfte om att vara tyst och med den utmärkta inbyggda fläktkontrollern är det en barnlek att finjustera ventilationen efter eget behov.

Tyvärr har Deep Silence 1 även ett par tråkiga skavanker och till dessa räknas ett bitvis plastigt yttre, där materialvalet till chassits topp är under all kritik. Att man dessutom har använt samma material till luckan för frontanslutningarna gör inte saken bättre, speciellt när det känns som att hela toppen ska ge med när man trycker på den. Vidare lämnar den allmäna passformen på utsidan en del att önska i form av stora skarvar och kärvande sidopaneler.

På insidan uppenbarar sig tråkigt nog ett par designmissar också, där de mest framträdande är tröga hårddiskburar, tveksamt sittande hårddiskvaggor och bristfälligt med utrymme på moderkortplåtens baksida. Det är faktiskt en riktig pina att få på sidopanelen efter att kabeldragningen är utförd och företaget borde verkligen ha tillägnat mer utrymme till det området.

Sammanfattningsvis finns det potential hos Nanoxias första chassisatsning, men Deep Silence 1 räcker i dagsläget inte hela vägen fram. Om företaget fixar till designmissarna och putsar upp kvalitetsintrycket ett par snäpp är vi övertygande om att det finns en potentiell vinnare i framtiden.

Fördelar:

  • Flexibel ventilation

  • Mycket bra fläktkontroller

  • Tyst

Nackdelar:

  • Blandat kvalitetsintryck

  • Dåligt med utrymme för kabeldragning

Pris vid publicering: 850 kr
Bästa pris:

Nanoxia Deep Silence 2

4260285296208_2.jpg

Vid första anblick må Deep Silence 2 påminna om företagets första modell, men under ytan döljer sig dessvärre en rejält avskalad konstruktion. Bland de positiva aspekterna finner vi den utmärkta fläktkontrollern från Deep Silence 1, relativt goda ventilationsmöjligheter och inte minst faktumet att det rör sig om ett tyst chassi. Vidare känns faktiskt chassits utsida något mer påkostad än Deep Silence 1, då man bland annat har skippat plasttoppen.

På insidan går det dessvärre utför och modellen genomsyras av billiga materialval, där alldeles för tunn plåt samsas med illa sittande dämpmattor och dåligt gängade skruvhål. Passformen i chassit är inte katastrofalt dålig men dock ett ordentligt nedköp i jämförelse med Deep Silence 1. Det hjälper inte heller att Deep Silence 2 lider av samma kabeldragningsproblem som sin dyrare broder, där utrymmet bakom moderkortsplåten är alltför litet.

Nanoxia hade chansen att förbättra den lovande designen från sitt första chassi, men valde istället att göra kostnadsbesparingar med Deep Silence 2. Visst är modellen en hundralapp billigare än Deep Silence 1, men för cirka 750 kr tycker vi fortfarande att man borde kunna förvänta sig mer på både kvalitets- och funktionsfronten.

Fördelar:

  • Många genomdragningshål för kablar

  • Mycket bra fläktkontroller

  • Tyst

Nackdelar:

  • Bristande kvalitetsintryck

  • Dåligt med utrymme för kabeldragning

Pris vid publicering: 750 kr
Bästa pris: