Inledning

Viktig information om felaktig riser-brygga på NZXT H1

2020-11-30: Ett konstruktionsfel har upptäcks på H1-chassits PCI Express-förlängningskabel, där skruvarna som håller fast denna kan orsaka kortslutning och i värsta fall brand. Ägare av chassit rekommenderas att inte använda datorn tills en åtgärd finns på plats. NZXT meddelar att ett nytt paket med skruvar som åtgärdar detta problem kommer att finnas tillgängligt under vecka 49.

För vidare frågor om detta konstruktionsfel kan NZXT kontaktas direkt per e-mail via denna adress: h1support@nzxt.com. Vi kommer att uppdatera denna informationsbox när företaget har upprättat en kanal för kunder att få tillgång till de nya skruvarna.

Uppdatering: NZXT har nu upprättat en supportsida där ägare av H1-chassit kostnadsfritt kan beställa ett reparationspaket med nya skruvar som åtgärdar kortslutningsproblematiken. Nya chassin som säljs i butik har de nya skruvarna förinstallerade.

Trenden med kompakta SFF-byggen fortsätter att växa i entusiastkretsar, vilket inte har gått chassimakarna obemärkt förbi då dessa trycker ut allt fler modeller i de mindre storleksklasserna. Att bygga litet kan dock upplevas som något krångligt bland oinvigda datorbyggare, där de krympta dimensionerna kan ställa till det vid bland annat kabeldragning och valet av kyllösning.

nzxt_h1-1.jpg

Detta är något NZXT vill lösa med sitt senaste kompakta chassi H1. Genom att integrera både en sluten vattenkylningslösning för processorn och ett nätaggregat med fördragna kablar sägs byggupplevelsen vara förvånansvärt enkel för ett chassi i denna storleksklass, där även nybörjare inom datorbyggandets ädla konst ska kunna sy ihop ett system utan några större problem.

Har NZXT lyckats med konceptet lättbyggt Mini ITX-chassi? Häng med på en rejäl genomgång i SweClockers testlabb!

Fler artiklar om NZXT H1