Produkten

Flash Survivor GT har följande specifikationer enligt Corsair:

Egenskap

Värde

Storlek (längd x diameter)

83 x 20 millimeter.

Vikt

Några gram.

Gränssnitt

High Speed USB 2.0.

Kapacitet

8 gigabyte.

Garanti

10 år.

Övrigt

Vattentät. Stötdämpad. Aluminium.

På baksidan av kartongen listar Corsair överföringshastigheter. Som kan ses utlovar Corsair en skrivhastighet på 16–20,5 megabyte per sekund beroende på filstorlek. Jämfört med OCZ som utlovar skrivhastighet på 26–30 megabyte per sekund för ATV Turbo verkar detta vara en konservativ uppskattning.

Corsair skickar med två produkter utöver USB-minnet. Först och främst får man en förlängningssladd. Den här sladden är 60 centimeter kort vilket nätt och jämt räcker för att flytta en USB-port från baksidan av chassit till framsidan. Med minnet får man även ett halsband som man kan fästa minnet i.

Själva minnet är en räfflad ihålig aluminiumcylinder. Räfflat gummi sitter i de båda ändarna vilket gör det lättare att skruva loss höljet från själva minnet. På vardera sidan av cylindern sitter två klisterlappar där det står ”Survivor”. Bortser man från de här klisterlapparna har detta USB-minne en väldigt bra och rejäl konstruktion. Förutom kylare, chassin och nätaggregat är det väldigt ovanligt att datordelar känns rejäla. Corsair Survivor känns faktiskt mer som en bildel än en datordel.

Survivor är strax över åtta centimeter långt och har en diameter på två centimeter. Som kan ses på bilden ovan är minnet därför ungefär lika stort som huvudkonkurrenten ATV Turbo och en vanlig tändare.

USB-kontakten och själva minnet kommer man åt genom att skruva loss höljet. I hatten ovanför skruvgängorna sitter en gummipackning vilket ser till att vattnet inte kan ta sig in i minnet. Höljet är hela 2 millimeter tjockt enligt ett skjutmått och minnet borde därför kunna ta rejält med stryk. Vi kommer att undersöka den saken på nästa sida.