De senaste månaderna har spelare rapporterat om spel som kraschar på datorer med Intels senaste processorer i 13:e och 14:e generationen, skriver The Verge. Krascherna sker i spel som Fortnite och Tekken 8 och är så vanligt förekommande att Epic Games har publicerat en rekommendation för drabbade att ändra en BIOS-inställning.

Nu bekräftar Intel rapporterna om problem, även om företaget ännu inte erkänner några brister i sina processorer. Företaget ska utreda saken, säger en talesperson till Zdnet Korea.

Krascherna ter sig olika både på olika system och i olika spel. En del klagar på att arbetsminnet är slut, andra kraschar ut till skrivbordet utan några felmeddelanden och åter andra leder till att Windows fryser helt. De flesta rapporter gäller spel som använder Unreal Engine.

Epics rekommendation är att ändra inställningen för SVID i BIOS till ”Intel Fail Safe”. Datorförsäljaren Power GPU rekommenderar istället att sänka maxfrekvensen på P-kärnorna – något som Tom Warren på The Verge också bekräftar hjälper på hans egen dator med Core i9-14900K.