För mer än sex år sedan släppte CD Projekt Red en första trailer för sitt kommande spel Cyberpunk 2077, som blir utvecklarens första stora rollspel sedan The Witcher 3: Wild Hunt som lanserades år 2015. Under 2018 års upplaga av spelmässan E3 visades speltiteln för första gången och detaljer om sådant som handling och uppdrag avslöjades.

Under E3 2019 visas spelet återigen i form av en längre förrenderad trailer som visar huvudpersonen V och uppdragsgivaren Dexter. Uppdraget har dock inte gått helt enligt planerna, med oväntade konsekvenser som följd. Trailern avslutas med ett avslöjande av spelets lanseringsdatum, som sätts till den 16 april år 2020.

Cyberpunk2077_Motel.jpg
Cyberpunk2077_GangstaBoss.jpg
Cyberpunk2077_Ajajaj.jpg
Cyberpunk2077_Karaktär.jpg
Cyberpunk2077_KeanuBaby.jpg

Skådeplatsen för Cyberpunk 2077 är en alternativ framtid i den amerikanska delstaten Kalifornien och spelaren tar på sig rollen som V, en legosoldat som är på jakt efter ett implantat. Steam-sidan för spelet avslöjar att implantatet är nyckeln till odödlighet, vilket leder till många konflikter under handlingens gång.

Precis som i utvecklarens tidigare spel är frihet och valmöjligheter en viktig del av Cyberpunk 2077. Det handlar om allt från val av implantat och spelstil till val vid interaktioner med andra karaktärer i världen, vilket i sin tur påverkar hur handlingen fortskrider.

Cyberpunk 2077 släpps den 16 april 2020 till Xbox One, Playstation och PC/Windows.

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!