The Coalition-utvecklare bekräftar kärnor för ray tracing till Xbox Scarlett

I en intervju med Gamespot avslöjar en utvecklare från Gears 5-studion The Coalition att Xbox Scarlett utrustas med dedikerade kärnor för ray tracing.

The Coalition är en Microsoft-ägd spelstudio som sedan den formades ansvarat för utveckling av nya spel i Gears of War-serien. Det senaste tillskottet Gears 5 lanserades nyligen och i samband med detta intervjuades utvecklaren av spelsajten Gamespot. I intervjun bekräftar en representant att Microsofts framtida spelkonsol Xbox Scarlett bestyckas med dedikerade kärnor för ray tracing.

gears5.jpg

I intervjun får Colin Penty, Art Director på The Coalition, frågan om hur serien ska utvecklas framöver nu när Gears 5 är färdigställt. Svaret blir kort och gott att han inte har något nytt att tillföra gällande hårdvaran i nästa Xbox, men att de dedikerade ray tracing-kärnorna kommer göra enorm skillnad för spelutvecklingen.

We don’t have anything to announce right now in terms of Gears with the new hardware–but I’m definitely super excited about what the new hardware could do. Having dedicated ray tracing cores is huge.

Både Sony och Microsoft har tidigare i år avtäckt detaljer om nästa generations Playstation- respektive Xbox-spelkonsol. Båda dessa använder en systemkretsar från AMD där grafikdelen baseras på grafikgenerationen Navi. Navi har redan nått marknaden i form av Radeon RX 5700-serien, men denna använder första generationens Radeon DNA-arkitektur (RDNA) som saknar stöd för ray tracing.

AMD har sedan tidigare aviserat att den fullständiga versionen av RDNA kommer först nästa år med generation två av arkitekturen. Då både Microsoft och Sony bekräftat att deras kommande konsoler ska stöda ray tracing har det spekulerats i att maskinernas grafikkretsar baseras på generation två av RDNA eller någonting skräddarsytt däremellan.

Ett patent som avtäcktes tidigare i år antyder att AMD valt att utrusta befintlig arkitektur med ray tracing-kapacitet, istället för dedikerade RT-enheter likt de som används i Nvidias Turing-arkitektur i Geforce RTX-familjen. Om denna teknik ligger till grund för AMD:s ray tracing-stöd är det rimligt att den används i både Microsofts och Sonys kommande spelkonsoler.

Nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony väntas lanseras i slutet av 2020, lagom till det årets julhandel.

Läs mer om nästa generations konsoler:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!

Skicka en rättelse
71

Snabbtest: Grafikprestanda i Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn har lanserats till PC och redaktionen står redo med testriggen för ett snabbtest med femton grafikkort. Läs mer

24

Fredagspanelen Mini 1: Ampere för hela slanten

Vägen till lanseringen av höstens grafikkort har kantats av ovanligt många rykten. Vi djupdyker i ämnet. Läs mer

17

Intel Architecture Day 2020 – en summering

Intel avslöjar detaljer kring Tiger Lake och visar upp den kommande grafiksatsningen Xe – vi sammanfattar det hela. Läs mer

52

Micron bekräftar GDDR6X för Geforce RTX 3090 – upp till 1 TB/s minnesbandbredd

Förutom att bekräfta grafikminnet GDDR6X röjer minnestillverkaren namnet på nästa generation Nvidia Geforce-kort. Läs mer

25

NSA varnar för ryska attacker mot Linux

Skadlig kod vid namn Drovorub utnyttjas av den ryska militärens underrättelsetjänst för intrång i Linux-system. Läs mer

82

Datorbutiken Liontech går i graven

Den stockholmsbaserade datorbutiken försätts i konkurs efter de nya ägarna ådragit sig stora skulder. Läs mer

37

Quake II gratis under begränsad tidsperiod

Bethesda bjuder på FPS-klassikern via sin onlinebutik, utlovar Quake III Arena under nästkommande vecka. Läs mer

71

Bild på flaggskepp i RTX 3000-serien läcker ut

Tungt censurerad bild visar bland annat trångbodda minneskretsar och ny Nvlink-anslutning. Läs mer

147

Apple och Google avlägsnar Fortnite från sina butiker

Innehavarna av båda plattformarna ser rött efter att Epic Games infört sin egen lösning för direktbetalningar i Fortnite. Läs mer

31

Senaste Windows Insider Preview fokuserar på grafikinställningar

Tillåter bland annat användare välja vilken grafikprocessor som ska användas i vilka applikationer. Läs mer

21

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

63

Snabbtitt: Sony WH-1000XM4 – ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar

Jonas tar sig an Sonys senaste generation brusreducerande hörlurar för att se om de håller måttet. Häng med på en snabbtitt! Läs mer