Året var 2003 och Drew Purvis skulle spela Half-Life: Counter-Strike med vänner på en LAN-tillställning i den lilla orten Mason i delstaten Michigan, USA. Efter några timmars spelande fick en medlem i gruppen en idé om att tejpa upp någon i en bjälke i taket. Efter ett obekvämt första försök med endast tejp som verktyg lyckades gruppen fästa herr Purvis i taket med hjälp av tejp och kuddar.

Ducttapedgamer.jpg

Drew Purvis, fasttejpad vid en bjälke anno 2003.

Experimentet förevigades på bild med hjälp av en digitalkamera, en bild som sedermera delades flitigt på internet. Bilden blev synonym med de kreativa lösningar som entusiastiska LAN-deltagare tar till när utrymmet tryter, trots att tilltaget var blott ett experiment och egentligen inte motiverat av platsbrist.

Spelpublikationen Kotaku spårade upp kompisgruppen och publicerade under år 2017 en utförlig artikel om bakgrunden till den berömda bilden. Samma historia förevigas snart även som videodokumentär. Youtube-kanalen Internet Legends presenterar en trailer för dokumentären Duct-Taped Gamer där såväl händelser som dryck och matvanor från den tillhörande LAN-tillställningen berörs.

Gruppen bakom Internet Legends-kanalen delar inte med sig av ett konkret lanseringsdatum för dokumentären utan nöjer sig med den breda lanseringsluckan "under år 2020".

Minns du Duct-Taped Gamer? Har du egna roliga minnen från LAN-tillställningar? Dela med dig i kommentarerna!